Вести

ВУЧИЋ: ГРАДИМО ЈАКУ СРБИЈУ И ЧУВАМО СВОЈЕ НАЦИОНАЛНЕ ИНТЕРЕСЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Краљеву да је ситуација у свету све сложенија и тежа, јер се рату у Украјини не види крај, као и да Србија као мала земља мора ту да пронађе своје место и опстане.

"Додатно се усложњавају односи између велики сила, између Кине и САД, Кине и Европе, и великих западних сила и Русије и то на све директнији начин, а не само преко Украјине", рекао је председник Вучић.

Истакао је да Србија мора у таквој ситуацији да пронађе своје место под Сунцем, опстане и буде свој на своме.

"Да пробамо да сачувамо своју независност, самосталност у одлучивању. Али, није самосталност само ако имате своје границе, војску и полицију, већ када вам министре не бира неко са стране, када сами одлучујете које ћете пруге и путеве да градите и друго", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да је слушао од свих претходних власти да ће направити ауто-пут до Чачка, али да нису успели ни идејни пројекат да направе, док је ова власт направила ауто-пут до Чачка, као и да ће за годину и по дана бити завршена и деоница Моравског коридора од Прељине до Адрана.

 

Криви смо због бржег и бољег економског раста од других

Председник Вучић изјавио је да је Србија другима крива због бржег економског раста и рада којим је показала да може да буде боља од других.

Као пример, навео је најављени приказ за Дан војске 22. априла, када би Војска Србије требало да покаже шта производи и има и шта је купила од Француске, Кине и других земаља.

"А они у региону кажу Вучић, зликовац, држи параду на месту где су убијене стотине Албанаца. А то место нема везе са тим местом, али немогуће је да им објашњавате и зато ћутите, тихо говорите и радите. Тиха вода брег рони. А без јаке војске били бисмо шака зоби", рекао је председник Вучић.

Говорећи о написима медија у региону да мешањем у изборе у Црној Гори жели да створи "српски свет", рекао је да никада није употребио ту синтагму. 

"Чули сте да су Денис Бећировић и Аљбин Курти отворено подржали Мила Ђукановића, ћутим на сваку увреду па и Ђукановића коме ћу одговор дати у понедељак. Замислите да сам ја рекао то што Бећировић и Курти, па нема места у свету где ме не би обесили, медија који о томе не би писао. Овако је то нормално и нормално је да Србија ништа не каже и опет ће да кажу да радимо испод жита", рекао је председник Вучић.

Како је рекао, због тога други сматрају да Србија мора да буде неко слабији у региону, јер јачањем њих у региону "они мисле" да праве баланс.

"А у ствари праве дисбаланс да Србија буде слабија, да контролишу српску економију и контролишу српску државотворну енергију. И то је главна прича", рекао је председник Вучић.

Говорећи о политици, председник Вучић је рекао да то није списак жеља где ће он да викне и опсује, већ оно што се ради за "нашу децу" и да нешто оставимо иза нас.

"У овом тренутку наша земља у региону где живимо најбрже напредује и то сви виде, и ови около којима се не допада и они већи којима се такође не допада", рекао је председник Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк