Вести

Вучић: Краљево добија дијагностички центар и затворени базен

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ће Краљево добити нови дијагностички центар и затворени базен.

Обраћајући се грађанима у Спортском центру "Ибар", председник Вучић рекао је да му је жеља да у Краљево доведе још једног капиталног инвеститора, који би могао да запосли школованије људе и оне са средњом стручном спремом да би имали веће плате.

"Ове две фабрике Леони и Таипа, запошљавају преко 5.000 људи, плус што помажемо домаћим компанијама као што је Гир која запошљава 800 људи, надам се да ће их бити још и помоћи ће им држава још и више. Наша обавеза је да у Србији просечна плата до краја 2025. године буде 1000 евра, а просечна пензија 450 евра. То је за само две године, па ћете видети да ли смо говорили истину", рекао је председник Вучић.

Навео је да се ради коридор Чачак - Адрани, а затим ће ка Трстенику, па затим брза саобраћајница Краљево - Рашка.

Председник Вучић рекао је да ће Краљевчани да добију и затворени базен, али што је много важније дијагностички центар и са тим ће се кренути одмах, иако ће, како је рекао, много да кошта.

Председник Вучић обећао је и да ће Краљевчани који још нису добили новац за санирање последица земљотреса да га добију.

"Ми смо тек сада успели да распетљамо шта се дешавало и да кренемо у другу фазу да оним људима којима није регулисан новац за земљотрес вратимо новац и учинимо оно што није урађено за све те године. Било је много крађе и лоповлука", рекао је председник Вучић.

Нагласио је да је његова порука свима да морамо да будемо много паметни и да знамо све наше слабости, да разумемо у каквом се тешком окружењу налазимо и да будемо  међу онима који ће највише да се залажу за мир.

"У Србији имамо две групе људи, једнако неодговорних и неозбиљних. Једни који кажу шта нас брига, ми смо најјачи на свету, нећемо да разговарамо ни са ким, ми можемо све што хоћемо и видели смо како то изгледа и како смо лоше прошли. Има и ових других који ће унапред да признају независно "Косово" и свега се одрекну само да би били први у реду на балу или на травњаку у некој амбасади. И једни и други су пошаст српског народа и морају да буду поражени", поручио је председник Вучић.

Додао је да је изашао сам са идејом одговорне политике, не зато што је жељан победа и личних успеха, јер их је, како је рекао, већ остварио, већ да би у тим важним победама за Србију градили земљу и довели до тога да је просечна плата буде 740 евра, а била је 330.

Додао је да се много улаже у јачање Војске Србије и да ће наши грађани све што војска има моћи да виде на приказу 22. априла у Батајници.

"Наша војска је данас много јача него што је била. Да немамо јаку војску, Србија би била шака зоби коју би позобали", истакао је председник Вучић.

Додао је и да ће морати много више да се улаже у централну Србију да би људи ту  живели, а не одлазили у Београд.

 

Мораћемо више да улажемо у централну Србију

Председник Вучић поручио је да ће много више морати да се улаже у централну Србију како људи не би одлазили и нагласио да је за Владу Србије то од кључног значаја. 

"Нисам задовољан тиме што ће у Београду већ сада у марту бити просечна плата око 1.000 евра, али мања у Краљеву и Крагујевцу", рекао је председник Вучић који је посету Рашком округу завршио говором на скупу у Краљеву.

Како је рекао, зато ће морати много више да се улаже ван Београда.

"Љутили се људи из Владе, љутили се они из Београда, Новог Сада, мораћемо много више да улажемо у централну Србију да би овде људи остали да живе на својим огњиштима да не долазе у Београд, то је за нас од кључног значаја", рекао је председник Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк