Саопштење за јавност Градског одбора Српске напредне странке, Краљево

После саопштења за јавност Градског одбора Демократске странке у Краљеву које је дато као одговор на саопштење Градског одбора Српске напредне странке у Краљеву, имамо потребу да ради истинитог информисања грађана Краљева одговоримо на поједине наводе који стоје у том саопштењу, јер сматрамо да је то изузетно важно.

Политика скривања којом Демократска странка покушава да себе аболира од лоших потеза, које је како на локалном тако и на републичком нивоу повлачила, говори најбоље о томе да су грађани донели праву одлуку на последњим републичким изборима. Имајући све то у виду не мислимо да ће резултати предстојећих избора бити другачији.

Народ Србије је оценио ваш рад, господо демократе, и та оцена је била веома лоша. На републичком нивоу једва да сте прешли 5 одсто, а на локалу је политика Владе, коју је предводила ДС, оцењена негативном оценом, односно као градски одбор, остали сте испод 5 одсто..

Питали смо вас где је завршио новац у износу од милијарду и пет стотина милиона динара који је Фабрици вагона определила Влада Србије коју сте предводили и колико је нових вагона из ФВК изашло? Одговорили сте нам како сте тај новац поделили радницима кроз њихове зараде.

Дакле уместо што сте преко свог заступника капитала новац поделили запосленима у виду зарада, боље је било да сте покренули производњу ФВК која би даље живела и на тај начин сама себи обезбедила сигурну будућност. Новац је трошен без контроле, није било улагања као ни домаћинског пословања.

Фабрика вагона Краљево је само један у мору примера на територији читаве Србије која је држана на апаратима новцем који сте упумпавали ради социјалног мира и куповине гласова, а на тај начин сте државу задужили до критичне границе и довели све нас до ивице банкрота. Када смо преузели одговорност за вођење града и државе нисмо могли ни да претпоставимо какво нас стање финансија очекује и потпуно смо сигурни да је ваша владавина потрајала још мало, били бисмо у ситуацији у којој се сада налази Грчка. Срећом грађани су то препознали и дали нам шансу да спасимо шта се спасити може.

У покушају одбране и бежања од одговорности ви сте навели да нисте били одговорни за вођење ресора који су се бавили приватизацијом, али сте заправо тиме показали да нисте умели да процените шта је то најважније у једној држави и тиме сте индиректно признали да сте дозволили да се ваши тајкуни баве куповином наших фабрика за новац који је испод реалне тржишне вредности. О томе како сте водили државу најбоље говори број министара које сте ви поставили, а који су били високи функционери ДС, који су ухапшени због малверзација и проневера. Причу земљотреса боље да не отварамо јер би многи од вас могли да се уплаше.

Не разумемо чиме бисмо ми били одговорни за било који догађај који се десио пре 2012. године, јер смо власт преузели тек тада. Стављање знака једнакости између нас и СРС је само још један од покушаја да се обмане јавност чему сте ви увек и били склони. Бацање прашине у очи грађанима Краљева вас је и довело на руб опстанка као странке која је некада била владајућа, а данас се бави оптужбама на рачун часних и поштених људи који покушавају да исправе ваше катастрофалне грешке. Једина добра околност је та да се ви више никада нећете питати за било шта у овој држави, на срећу свих нас.

Што се тиче изградње бедема у Грдици, пројекти за његову изградњу су завршени и  финансијска конструкција је затворена. У току су разговори са  мештанима преко чијих парцела прелази бедем како би дали своју сагласност да се уђе у посед и да могу да се изводе радови.  А у року од годину дана решиће се  имовинско правни односи у поступку експропријације.

Вама остаје да лажима и подметањима покушавате да зарадите неки јефтин глас на предстојећим изборима али смо исто тако сигурни да ће то Краљевчани осујетити и да ће глас дати људима који раде и боре се за добробит свих нас. Више се нећемо бавити вама, господо демократе, имамо много важнија посла које треба обавити у интересу Краљева, а ви наставите да пишете лажи на које ми више нећемо одговарати.