Вести

АЛЕКСАНДАР ТРИШОВИЋ НОВИ ЧЛАН СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

Да Српска напредна странка окупља најбоље људе, доказ је и данашње приступање најјачој политичкој партији у Србији, бившег фудбалера Црвене звезде и репрезентативаца Александра Тришовића.

Он је након успешне каријере одлучио да се врати у Краљево и своју каријеру настави као тренер Слоге, али и као појачање у ГрО СНС Краљево, потписивањем приступнице. „Након свега неколико састанака са председником Привременог органа Града Краљева и председником ГрО СНС Краљево, др Предрагом Терзићем, препознајући жељу да град улаже у краљевачки спорт, без чега нема ни успеха и резултата, одлучио сам да својим учлањењем подржим Српску напредну странку. Улагање у спортску инфраструктуру је за мене велики разлог да имамо због чега да се боримо и због чега треба заједно да радимо“, изјавио је Александар Тришовић.

Председник ГрО СНС Краљево, др Предраг Терзић, нагласио је да највећа странка у Србији добија све више нових чланова, младих и успешних људи, међу којима су и спортисти. „Српска напредна странка из дана у дан све више јача. Градском одбору у Краљеву приступа велики број људи: привредника, спортиста, радника, пољопривредника. Краљево је изнедрило велики број фудбалера. За Партизан су играли Трифуновић, Радосављевић, а тренутно боје овог клуба брани Немања Николић. За Зведу су играли Драган Симеуновић, Милан Симеуновић, браћа Дудић, Анђелковић, Луковић, Рачић, Младеновић, Гобељић, Богдановић, Лекић и читав низ других фудбалера. Али оно што Александра Тришовића разликује је то што је као рођени Краљевчанин по завршетку веома успешне каријере решио да настави живот у свом граду. Као тренер ће своје фудбалско знање преносити на млађе генерације. Трудиће се да некада веома успешан ФК Слога врати на стазе старе славе. Приступио је Српској напредној странци зато што верује Александру Вучићу и зато што сматра да се многе добре ствари дешавају у Србији и у Краљеву. Град Краљево из године у годину издваја све већа средства за спорт, што је омогућило да наши клубови напредују. Пре три године наше кошаркашице у Краљево су донеле КУП Србије, а те године су лигашки део такмичења завршиле на 1.месту. Потом, 2021.године, одбојкаши Рибнице су освојили КУП Србије и поновили успех њихових претходника из 1978.године. Град Краљево улаже средства и у друге клубове, у женски и мушки рукомет, у фудбал али и у мање спортове. Тиме се трудимо да помогнемо нашим клубовима који се и аматерски баве спортом“, изјавио је први човек краљевачких напредњака, др Предраг Терзић.

Нови члан Српске напредне странке Александар Тришовић је уверен да долази време за повратак фудбала на велика врата и сцену, као што су то кошарка и одбојка, додајући да ће уложити све своје знање и искуство да помогне да се такав план спроведе у дело. У томе очекује и помоћ Српске напредне странке.