Вести

БЕЗ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ НЕМА ЈАКЕ СРБИЈЕ

Чланови Градског одбора Српске напредне странке у Краљеву једногласно су, на вечерашњој седници, предложили да Александар Вучић поново буде изабран за председника СНС. Први човек краљевачких напредњака, Небојша Симовић подсетио је да су Србију, када је СНС преузео власт, претходници оставили осиромашену, празне касе, те да је једино Александар Вучић имао идеју како Србију треба водити.

„Хвалити Александра Вучића захтева много више времена. Имали смо државу пред банкротом, Вучић је спасио. Имао је храбре потезе, једине могуће за решавање проблема нагомиланих у претходном периоду. Он је отоврио поглавље које нам крчи пут ка Европској унији. Предстоје нам избори и сигурни смо да ће народ поново препознати снагу коју поседује Александар Вучић, рекао је Небојша Симовић.

На вечерашњој седници члановима ГрО СНС представљен је и нови члан Томислав Илић, садашњи градоначелник Краљева.

„Од када смо се 2008.године појавили на политичкој сцени Србије, са Томиславом Илићем, који је био члан Нове Србије, смо имали одличну сарадњу. Та сарадња се у годинама које су уследиле унапређивала и ево данас је Томислав Илић, као градоначелник, сада са нама у тиму напредњака. Заједно смо одрадили бројне пројекте: урбану регенерацију, нови мост на Ибру, нову Халу спортова, отворили смо Интернистичку болницу, набавили магнетну резонанцу, организоавли бројна спортска и културна дешавања у граду, набројао је Небојша Симовић.

Захваљујући се на подршци, Томислав Илић је рекао да је у Српску напредну странку дошао да својим радом и максималним ангажовањем допринесе да се проблеми са којима се град суочава превазиђу.

„Заједно ћемо ићи у нове победе, избори су ту да победу потврдимо, рекао је Томислав Илић.

Због вишемесечне медијске блокаде и демонстрације непрофесионалног новинарског извештавања, упркос томе што краљевачи напредњаци нису водили политику реваншизма против оних који траже департизацију, a након што је претходна власт запослила све своје партијске кадрове, из личних разлога оставке су поднели шефица Одборничке групе СНС у Скупштини града Краљева Маја Даниловић и њен заменик Милош Милишић. 

„Будући да не могу да нас осуде за корупцију, за криминал и посрнуће земље, оптужују нас да запошљавамо кадрове СНС. Исти они наши претходници који су запослили све своје кадрове у претходној деценији, навео је Симовић.

 Члановима ГрО СНС предочено је да ће наредних дана уследити кандидовање за делегате за Изборну скупштину СНС-а која ће бити одржана 13. фебруара, а сви страначки органи биће бирани тајним гласањем.

Секретар ГрО СНС Краљево, Ненад Марковић најавио је да ће 27. јануара, на Светог Саву, бити подељено 400 пакетића деци у месним одборима СНС на територији Краљева.

 

Седница је завршена информацијом да ће Градски одбор Српске напредне странке Краљево ускоро формирати Изборни штаб, да краљевачки напредњаци спремно дочекују изборе, сигурни у победу, јер, како је нагласио председник ГрО СНС Краљево, Небојша Симовић, без Српске напредне странке нема ни јаке Србије!