Вести

ЧЛАНОВИ ГЛАВНОГ ОДБОРА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ И ОМЛАДИНА У ХУМАНИТАРНОЈ АКЦИЈИ

Чланови главног одбора Српске напредне странке Сандра Јоковић и Стефан Аџић, заједно са омладинцима Српске напредне странке, посетили су четири социјално угрожене породице у Опланићима.

Овом приликом уручени су им пакети са основним животним намирницама. Градски одбор Српске напредне странке Краљево је препознатљив по оваквим акцијама, каже Стефан Аџић и додаје: „Желимо да ујединимо људе и да им помажемо. Добро је што смо ту када се асфалтирају улице и када су питању Опланићи, урадили смо пуно асфалтних праваца, али је веома је битно да нас има на оваквим местима, а то је да разумемо муку и немаштину, да помажемо ратним војним инвалидима, али и другима. Морамо да имамо емпатију према социјално угроженим породицама. У наредном периоду грађани Краљева моћи ће да, осим за оне који се баве виртуелном политиком на друштевним мрежама и којима нико није бранио да за време њихове власти поведу своје омладинце, активисте и сараднике, бирају између њих и људи који се баве политиком на достојанствен и пристојан начин. Краљевчани ће моћи да бирају људе иза којих су резултати.“

Породици Терзић и њиховој кћери, која болује од епилепсије, свака помоћ и пажња много значе. Трошкове досадашњег лечења сами су сносили, каже Милета Терзић, отац: „Боримо се колико можемо. Били смо и у иностранству на лечењу, од којег не одустајемо. Претешко је, јер смо ми као радитељи све старији,“ додао је Милета. „Нама као родитељима значи ова посета посланика Српске напредне странке, добро је да нас се неко сетио,“ каже мајка Радмила Терзић.

Међу породицама који су посланици обишли су и три ромске. У кући Слободана Марковића је шест чланова. Слободан каже да сви раде и да се боре, као и да свог ковачког заната не жели да се одрекне. На лицу места показао шта то у његовој ковачници траже да направи: од мотике до потковице.

Влада Србије је много урадила како би се ромска популација укључила у све активности друштвеног живота, а најмлађи школовали, истакла је народна посланица Сандра Јоковић: „Влада је усвојила Стратрегију за укључивање Рома и Ромкиња за периoд од 2022. до 2030. године где смо највећу пажњу посветили образовању и запошљавању, али и другим областима. Када је реч о образовању, постоје aфирмативне мере за упис ромских студената којих је све већи број. Oбезбеђен већи број стипендија као и ученичких домова. Зато људи препознају напоре и труд Српске напредне странке који дају и очекујемо да ће дати подршку Алекандру Вучићу на предстојећим изборима. Док опозционе странке гледају како да нас унизе и представе као морално спорне особе, Српска напредна странка се не бави лажима, причама „рекла казала“, трачевима, већ делима. И то ће се управо показати на изборима“, сматра Јоковићева.

У Опланићима се много урадило на побољшању сеоске путне инфраструктуре како би се живот мештана унапредио, рекао је Саша Марковић,председник МО СНС Опланићи. „Обезбедили смо да се овде постави расвета ради лакшег прилаза кућама ових породица, а очекујемо да ће и улица бити пресвучена асфалтом. То су нека 83 метра дела пута који је оштећен у поплавама 2019.године, тако да ћемо допринети побољшању живота мештана“, истакао је Марковић. Ови млади људи организовали су много хуманитарних акција. Свакодневно се труде да у разговору са грађанима сазнају штга им је то потребно. Кажу да су увек ту да помогну: јер наше мало, некоме значи много.