Вести

"Да наставимо да радимо и да градимо" , поручено на скупу СНС-а у Чукојевцу

У Дому културе у Чукојевцу одржан је скуп Српске напредне странке на коме су представљени кандидати за одборнике СНС-а из гледићког и гружанског крај, Олгица Чурлић, др Драган Дробњак, Милан Вујичић, Бобан Милетић и Јасна Ћировић Јосифовић, као и кандадати за одборнике коалиционих партнера - Верољуб Коматовић из Српског покрета обнове и Сретен Јовановић из Партије уједињених пензионера Србије.

У препуној сали, мештанима Чукојевца, Шумарица, Витановца, Печенога, Милаковца, Милавчића, Витковца, Стубла, Лешева, Годачице, Раванице, Гледића, Дрлупе, Петропоља, Закуте и Сибнице најпре се обратила кандидаткиња за одборницу Олгица Чурлић, која се захвалила председнику Градског одбора СНС-а у Краљеву др Предрагу Терзићу јер је ово прву пут да овај крај са коалициним партнерима има осам кандидата за одборнике: "Мислим да смо на добром путу и да је доста урађено претходних година у овом крају са тимом који имамо, а то су наши чланови и активисти из месних одбора. Последње три године асфалтирано је око 15 километара пута. Асфалтирани су и путни правци за које су многи мислили да неће никада бити урађени. У току је реконструкција нисконапонске мреже у овом крају, а одобрена су средства и за водоводну мрежу која ће ићи од Витановца до центра Чукојевца. Гласањем за СНС 17. децембра пружате нам подршку да наставимо истим темпом, јер ни ми, као ни Краљево ни Србија не смемо да станемо", поручила је Олгица Чурлић у Чукојевцу.

Према речима Верољуба Коматовића из СПО-а, велика је част бити на одборничкој листи СНС-а, јер људи из СПО-а имају добру сарадњу са СНС-ом и доста је пројеката које су заједно започели и које би требало заједно да заврше.

Сретен Јовановић, испред Партије уједињених пензионера Србије, истакао је да је ова партија приступила коалицији јер верује да је ово победничка листа и да боље нема. Гласањем 17. децембра за листу под редним бројем 1 гласате за себе и своју будућност, рекао је Јовановић.

Кандидаткиња СНС-а за народну посланицу и за одборницу из Краљева Снежана Јовановић, обраћајући се присутнима у Чукојевцу, истакла је да је Српска напредна странка са својим коалиционим партнерима у претходном периоду водила озбиљну политику чији резултати рада се виде на сваком кораку: " Након 11 година могу рећи да су Србија и Краљево постали добро место за живот. Отворили смо нове фабрике, запослили више од 8.000 људи, подигли плате и пензије. Некада се за асфалтирање у сеоским подручјима издвајало само 30 милиона динара годишње, а у последње три године тај износ је повећан на 179 милиона динара на годишњем нивоу, јер желимо да асфалт и расвета стигну до сваке куће, да наше људе задржимо на селу и да сачувамо нашу традицију", рекла је Снежана Јовановић.

На крају скупа, председник ГрО СНС-а др Предраг Терзић је рекао да се сви ми налазимо на великој раскрсници и додао: "Са једне стране је тужна прошлост када су затваране фабрике, када су људи остајали без посла, када се све већи број људи обраћао за помоћ Центру за социјални рад и народним кухињама. Са друге стране је садашњост где имамо нове фсбрике и запошљавања, више од 4.000 запослених у Леонију, око 1000 Краљевчана ради у Еуротају и 900 у Гиру. Све су то позитивне промене. Само у гружанском и гледићком крају после поплава 2016. године изградили смо осам нових мостова, за шта је држава уложила 110 милиона динара. Наставићемо да градимо и мостове и путеве. У плану је изградња још шест мостова у Лешеву, Раваници, Закути, Милаковцу и Витановцу. Од државе смо добили средства за прву фазу радова водоводне мреже и коначно ће Витановац, Чукојевац и Стубал добити градску воду. У плану је и да у 2024. години буду обезбеђена средства за уређење цркве у Годачици која 2025. године слави велики јубилеј. Отвараћемо мешовите групе у вртићима у овом крају, улагаћемом у школе и обезбедити подршку родитељима за школовање деце. Да би све ово остварили морамо уједињени да изађемо на изборе 17. децембра, да коначно победимо ружну прошлост, да мислимо на будућност и гласамо за број 1, јер ми смо на пола пута и не смемо да станемо. Да завршимо започето, јер Србија и Краљево не смеју да стану", поручио је на крају свог обраћања у Чукојевцу др Предраг Терзић.