Вести

КРАЉЕВАЧКИ НАПРЕДЊАЦИ ПОКАЗАЛИ ЈЕДИНСТВО НА ДЕЛУ

Већином гласова председника месних одбора вечерас су на седници ГрО СНС у Краљеву, а на предлог првог човека краљевачких напредњака, Небојше Симовића, за потпредседнике странке изабрани: Зоран Бојанић, Срђан Ђуровић, Маја Мачужић и Маја Даниловић. За секретара странке у Краљеву је изабран Ненад Марковић, а за његовог заменика Александар Протић. 

Осим за поптредседнике, гласало се и за формирање  савета на територији Градског одбора Српске напредне странке у Краљеву и за њихове председнике. Формиран је 21 савет и изабрано исто толико председника.

За председника Савета за информисање изабрана је Анђелка Милошевић, Савета за пољопривреду Новица Гаговић, за економска питања Миленко Стефановић, за правна питања Марија Лазовић. Савет за енергетику водиће Милан Вучковић, здравство др Зоран Мрвић, Савет за родну равноправност и положај жена Весна Милојевић, Савет  за рад са месним заједницама у Краљеву Вукман Ракочевић. Краљевачки напредњаци су изгласали да председник Савета за саобраћај буде Ивица Богојевић, за образовање Драган Јовановић, за културу Милош Милишић, за омладину Владимир Баралић, за спорт Александар Несторовић, затим Савета за привреду Владо Павловић, Савета за пензионере Драган Стефановић.  Иван Бунарџић је председник Савета за интернет и друштвене мреже,  Новица Лишанин  Савета за безбедност, за урбанизам Драгана Бикић, животне средине Миран Гољовић, туризам Драгана Јоковић и Савет за бригу о деци, породици и социјална питања предводиће Ивана Базић. 

Вечерас смо показали јединство и то је оно на чему ћу као председник странке инсистирати и у наредном периоду, рекао је Небојша Симовић.

„Српска напредна странка је странка поштених људи. Сви заједно морамо да радимо да очувамо јединство странке, да остваримо добар, најбољи резултат на локалним изборима који нас очекују крајем године. Створићемо тим који  ће моћи да донесе победу и да урадимо оно што сви од нас очекују, да оживимо привреду, истакао је председник краљевачких напредњака Небојша Симовић, наводећи као приоритете Магнохром, Фабрику вагона итд.

Симовић је још једном подсетио на остварене резултате у претходном периоду: изградњу новог моста на реци Ибар, Хале спортова, отварање Интернистичке болнице. 

„Оно што нас очекује је отварање аердорома Морава, чиме ће се отворити нове могућности за оживљавање привреде, затим изградња затвореног базена, инвестиције на Гочу које ће допринети да ова планина буде једна од омиљених туристичких дестинација. Урбана регенерација Доситејеве улице је такође наш приоритет, навео је Симовић.

Вечерашњој 1. седници ГрО СНС присуствовали су и тиме дали подршку краљевачким напредњацима Милан Марковић и Даниел Туцаковић, чланови Извршног одбора Српске напредне странке