Вести

КРАЉЕВО ЈЕ ГРАД СПОРТА

У Свечаној сали Градске управе града Краљева организована је трибина за спортисте, спортске тренере и раднике.

Теме о којима се говорило биле су „Живот спортисте у току и након бављења спортом“ и „Инфраструктура као предуслов за резултат“. О овим важним темама говорили су Александар Тришовић, бивши фудбалски репрезентативац и играч ФК Црвена звезда, Бошко Мачужић, селектор јуниорске одбојкашке репрезентације и Александар Несторовић, архитекта и рукометни тренер.

„Циљ организовања ове трибине јесте едукација младих који се баве спортом, како би их упутили на све оно шта их у спорту и кроз спорт очекује. Спорт је леп, пун изазова, али има и мање лепе стране као и све у животу што млади треба да знају“, истакао је Милош Симовић, један од организатора трибине. „На овај начин желимо да подстакнемо здраве стилове живота код наших најмлађих суграђана и да покажемо да нам је као локалној самоуправи јако важан њихов здрав развој кроз бављење спортом“, нагласио је Симовић.

„Сви најважнији пројекти спортске инфраструктуре који су реализовани од 2012. године до данас, најбољи су показатељ колико је важно да улажемо у развој наше здраве будућности. Да смо на правом путу говоре резултати наших клубова у последње три године, који су постигнути у кошарци, одбојци, рукомету, бициклизму, кајаку, атлетици. Свако улагања у спорт наши спортисти враћају својој држави и свом граду тако што нас чине поноснима свим успесима и медаљама које нижу“, закључио је Александар Несторовић.

Трибини је присуствовао и председник Привременог органа града Краљева др Предраг Терзић.