Вести

КРАЉЕВО МОЖЕ ДА РАЧУНА НА ОЗБИЉНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ ИЗГРАДЊОМ ИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНЕ И КАРГО ЦЕНТРА

Изградњом Индустријске зоне и Карго центра у околини аеродрома Морава, Краљево би могло да привуче бројне инвеститоре, рекао је Ненад Марковић секретар Градског одбора Српске напредне странке у Краљеву. То је, према Марковићевим речима, био и главни разлог због чега се град задужио у износу од 120 милиона динара, јер је у плану куповина земљишта у околини аеродрома.

 "Нама је циљ да земљиште купимо директно од власника, а не од оних који би ту земљу купили па препродавали и то по цени коју би одредила Пореска управа или вештаци грађевинске струке и да на крају и цену и локацију одобри градска Скупштина. Земљиште поред магистрале је скупље тако да у оптицај долазе и Лађевци, Обрва и Тавник. Изградњом Индустријске зоне у околини аеродрома, Карго центра и према најавама до 2016. године и аутопута до Прељине можемо да рачунамо на озбиљне инвеститоре који ће доћи у наш град, рекао је Марковић.

На данашњој конференцији за новинаре је било речи и о још једној великој инвестицији која је у плану и због које се град задужио у износу од 80 милиона динара, а то је изградња павиљона на Гочу. Према Марковићевим речима услови за боравак деце на Гочу су лоши, због чега многе школе из Краљева рекреативну наставу организују на Тари или Дивчибарама. Овим улагањем вратили бисмо многе родитеље и децу на Гоч, закључио је Марковић.