Вести

Напредњаци одржали предизборни скуп у Ратини

Пред препуном салом Дома култура у Ратини, краљевачки напредњаци су одржали предизборни скуп коме је присуствовао члан Председништва Српске напредне странке Никола Селаковић.

„Српска напредна странка је показала да може да врати живот Србији. Од 2012. године у нашој држави је запослено преко 500 хиљада људи. Знатно су повећани приходи државе и од тих прихода се граде нови ауто-путеви, брзе пруге, аеродроми“, рекао је Селаковић. Он је истакао да је за последњих 9 година изграђено 147 здравствених установа, а да претходна власт за 12 година није изградила ниједну. Подсетио је и на Магнохром и Фабрику вагона које је тадашња власт затворила и растурила, као и на пустош која је уследила после тога.

Селаковић је говорио о ратним војним инвалидима и о породицама палих бораца. Нагласио је да њихов губитак не може ништа ублажити, али да Република Србија чини све да им помогне и олакша живот. Селаковић је рекао да је за 158 породица палих бораца и за 183 ратна војна инвалида, држава ове године издвојила 409 900 000 динара.

„Велика  помоћ се издваја и за родитеље тако да је 8 мајки из Краљева добило финансијску помоћ од укупно 83000 евра за куповину куће, а значајна су издвајања и за прворођену децу, као и за вишечлане породице“, рекао је Селаковић.

„Србија ће се 17.децембра наћи на великој раскрсници: или ће се вратити у прошлост, у доба затворених фабрика, у доба када је у Краљеву затворено све што је деценијама стварано или ће наставити даљи напредак, наставити изградњу нових путева и мостова“, рекао је др Предраг Терзић, председник Градског одбора Српске напредне странке Краљево. Он је подсетио да се у претходних 6 година у нашем граду запослило чак 8000 људи. Такође је подсетио на изградњу фабрике „Леони“ у којој данас ради 4000 Краљевчана, као и на „Еуротај“ где ради преко 1000 људи. Др Предраг Терзић је поменуо и краљевачко предузеће „Гир“ са 900 радника, као и читав низ мањих предузећа.

„Урађено је много, али људи могу да живе још боље и плате треба да расту још више“, рекао је др Предраг Терзић. „Чека нас још много посла. Већ крајем наредне године, очекује се отварање дела Моравског коридора од Прељине до Адрана. Завршићемо изградњу пута ка Гочу. Са аеродрома „Морава“ добићемо нове линије ка другим европским градовима, а оно што је посебно важно јесте изградња Дијагностичког центра“, истакао је др Терзић, први човек краљевачких напредњака. Он је нагласио да 17.децембра морамо да изаберемо између повратка у прошлост или да гласамо за Александра Вучића, човека који је симбол препорода и напретка ове државе.

На предизборном скупу Српске напредне странке у Ратини говорили су и Стефан Аџић, кандидат за народног посланика и Никола Радевић, председник МО Ратина који су нагласили да Србија и Краљево 17.децембра не смеју да стану и да је једини прави избор Српска напредна странка и председник Александар Вучић.