Вести

НАПРЕДНО У НОВУ 2016.ГОДИНУ

 

Градски одбор Српске напредне странке у Краљеву организовао је традицонални новогодишњи коктел за новинаре. Председник  ГрО СНС у Краљеву,  Небојша Симовић, захвалио се новинарима на коректној сарадњи током минуле године,  али неизбежан је био и осврт на све оно што је обележило  2015.годину. Небојша Симовић  је осврт на годину, која је сада већ из нас, почео  констатацијом да никоме није било лако.

„Годину 2015. памтићемо као тешку, пре свега јер је била реформска. Захваљујући премијеру, Александру Вучићу, покренули смо не само доношење нових закона, већ  реформу целе Србије и то у сваком сегменту. Били сте сведоци тешких одлука које су биле неминовне. Држава и град Краљево дошли су, због погрешних, лоших приватизација  у тешку, готово безизлазну ситуациј због затварања  фабрика . Оно због чега ће 2015.остати упамћена је и то што  је Србија, више него икада до сада, добила и значајну улогу на међународном плану и то све захваљујући ангажовању  Александра Вучића, нагласио је Небојша  Симовић.

Ништа лакша година није била ни ако посматрамо само локал, само наш град, казао је Симовић. Пројекти који су завршени у овој години остаће иза свих нас.

„Донације господина Миломира Главчића – мост на Ибру и магнетна резонанца,  реализоване су у 2015.години. Такође, успели смо да завршимо велики и значајан пројекат изградње Хале спортова са свим приступним аобраћајницама. Успели смо да средимо спољашњи изглед зграде Градске управе, а следеће године ћемо средити и унутрашњасност, јер је то место где се доносе све битне, најважније одлуке за наш град. Захваљујући Мнистарству здравља и директору Опште болнице „ Студеница“, Зорану Мрвићу, успели смо да инвестицијом од око 80 милиона динара завршимо санацију Интернистичке болнице, рекао је Симовић.

Као најважније пројекте за наредну годину,Симовић је најавио стављање у функцију аеродрома  Лађевци, као иницијалне каписле за оживљавање привреде овог региона, почетак изградње затвореног базена, депанданса Дечјег одмаралиста на Гочу, инвестиције у заштитни бедем у Грдици. Српска напредна странка, рекао је он, сматра да има довољно резултата са којима може да изађе пред грађане на скорим локалним изборима.

У име Српске напредне странке, Небојша Симовић је свим грађанима Краљева  пожелео срецну Нову годину и  уз најбоље жеље за добро здравље и породичну срећу, изразио  наду да ће сви у наредној години осетити бољитак у односу на годину која је на измаку.