Вести

НЕМА ПОДЕЛЕ У ГРАДСКОМ ОДБОРУ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ У КРАЉЕВУ

Ово је прва, али и последња конференција Градског одбора Српске напредне странке у Краљеву на којој се говори о јединству странке у нашем граду. Овим се речима новинарима данас обратио председник краљевачких напредњака, Небојша Симовић, заједно са комплетним најужим руководством ГрО.  Разлог за овакво обраћање јавности је изјава власника локалне ТВ Мелос Зорана Јовановића, у емисији у којој је рекао да у ГрО СНС у Краљеву постоје две или више струја.

„У Српској напредној странци постоји потпуно јединство! Имали смо изборе, легалне и легитимне, то јединство ћемо тек исказати током изборне кампање и у раду до кампање. Ми имамо само једну политику странке, једног председника и једног премијеа, Александра Вучића. Његову политику спроводимо и ми на локалу. У нашој странци постоји демократија и свако од потпредседника и чланова  најужег руководства има право на појединачна мишљења. Али када доносимо одлуку онда је то став странке, а не став појединаца, истакао је Небојша Симовић.

На потпуно дискриминишући начин у тој истој емисији пласирана је и информација о месту рођења председника странке у Краљеву:

„Зар је важно где је ко рођен, будући да сам ја рођен у Приштини? Зар треба делити Краљевчане на људе који су рођени у Тутину, Сјеници, Пећи, Београду и да ли ћемо се  делити по месту рођења. Вредности се мере по знању, по патриотизму, ономе што радиш и колико радиш за свој град. Овде смо сви Краљевчани и имамо право да у овом граду живимо и стварамо за себе и своју породицу. И то је, такође, још једна од тема о којој више никада неће бити речи на нашим конференцијама за новинаре, подвукао је Симовић.

Краљевачки напредњаци су на конференцији за новинаре поновили став о томе да је једну од најстаријих пословних зграда у граду, Дом друштвених организација, требало да преузме локална самоуправа и подсетили да је за ту одлуку гласало свих 70 одборника у градској Скупштини. С друге стране, медији покушавају потуно неоправдано да у причу о закупу ове зграде увуку и Српску напредну странку и њен градски одбор. 

„Српска напредна странка није одустала од те идеје, а то што су за ту одлуку гласали сви одборници значи да је то и став свих грађана Краљева. Ниједног тренутка нисмо улазили у односе са телевизијском кућом Мелос која је тренутно закупац Дома друштвених организација. Ми поштујемо закон, уговоре, облигационе односе, иако је власник ТВ Мелос, у међувремену, склопио уговор са СССС за град Краљево, након одустајања локалне самоуправе, казао је Небојша Симовић.

Српска напредна странка је стожер власти у Краљеву, и као таква има једну једину обавезу, а то је стварање што бољих услова за живот свих грађана Краљева, креирањем доброг привредног амбијента. То је искључиво оно чиме ће се у наредном перидоу напредњаци бавити.