Вести

НОВИМ ПУТЕМ ДО ПЕКЧАНИЦЕ ЗА ДВА ДАНА

 

Мештани Пекчанице за два дана до Краљева ће моћи новоизграђеним путем и тиме ће избећи клизиште настало после обилних пролећних падавина. За свега милион и по динара санирано је клизиште и направљена важна комуникација у дужини од 1 600 метара. Новац је обезбеђен из градског буџета, према плану Дирекције за планирање и изградњу Краљева, а радове изводе радници ЈКП „ Путеви „ Краљево.
Пекчаницу су данас посетили и радове обишли градоначелник Краљева Томислав Илић, начелник Рашког управног округа Небојша Симовић и потпредседник СНС-а Маја Даниловић.
„Територија града је велика и много је сличних проблема. Трудимо се да стигнемо свуда. Ово што смо у Пекчаници урадили је доказ да ми наша обећања испуњавамо, рекао је градоначелник Илић.
Најважнији утисак је да су мештани задовољни и то се данас види на њиховим лицима, рекао је начелник Рашког управног округа Небојша Симовић.
„Уз велике напоре смо успели  да санирамо многа клизишта која нису санирана током претходних 20 година. Трудимо се да задовољимо потребе свих наших суграђана. До краја године очекује нас још посла и изнаћи ћемо могућности да све што смо обећали на време и завршимо, истакао је Симовић.
Дирекција за планирање и изградњу Краљева ће увек бити оперативна и наставићемо, у складу са финансијским могућностима, да санирамо сва клизишта на територији града Краљева, изјавила је директорка овог предузећа Марица Мијајловић.
Један од житеља села Пекчаница, Десимир Радовановић, није крио задовољство што ће и он и његове комшије до града сада новим путем. Каже да је ово први пут да се неко на овај начин брине о Пекчаници, селу у којем живи од рођења.
Изградњом овог пута челници града Краљева показали су да се за мало новца може направити много, а то је за мештане Пекчаница једини начин да оду и дођу до својих кућа.
Приликом данашње посете најављена је санација клизишта у Лопатници.