Вести

Одржан радни састанак Штаба 2

Радни састанак Штаба 2 који чине месни одбор Кованлук, месни одбор Ратина, месни одбор Врба, месни одбор Драгосињци, месни одбор Метикоши, месни одбор Берановац и месни одбор Каменица одржан је у просторијама Месне заједнице Берановац.

На састанку су разматрани резултати досадашњег рада ових месних одбора. Активисти ових месних одбора изразили су задовољство сарадњом са директорима јавних предузећа који су и присуствовали овом састанку са циљем да саслушају проблеме на терену.

Састанку су присуствовали директор ЈКП "Чистоћа" Краљево Новица Лишанин, директорка Јавног предузеће за уређивање грађевинског земљишта "Краљево" Марица Мијајловић, директор ЈКП "Путеви" Краљево Мирко Вуковић, директор огранка Краљево Јавног предузећа "Електропривреда Србије" Никола Ђорђевић, директорка Предшколске установа "Олга Јовичић Рита" Краљево Марија Ђусић Јовановић, заменик начелника Градске управе Ђорђе Видовић и директор ЈП "Градско стамбено Краљево" Саша Контић.

"На Берановцу је завршен вртић "Миломир", за чију изградњу и опремање је утрошено око 60 милиона динара, од чега је нас добротвор из Канаде, Миломир Главчић, донирао 200.000 евра. У Ратини ћемо, после решавања имовинско-правних односа, отворити мешовиту групу за децу од три до пет и по година", истакла је директорка Предшколске установа "Олга Јовичић Рита" Краљево Марија Ђусић Јовановић.

"Прошлог месеца Град Краљево и ЈП Градско стамбено улозили су средства у инвестиционо одржавање зграда на Берановцу, у којима живе избегла и расељена лица, као и домаће социјално угрожено становништво", нагласио је директор ЈП "Градско стамбено Краљево" Саша Контић.

"Реконструисано је више од 16 километара пута ка Гочу, а у договору с Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре биће реконструисана Првомајска улица и изграђен крузни ток на раскрсници путева ка Метикошима и Јовцу. У току је решавање имовинских односа за изградњу тротоара од Берановца до Метикоша", рекао је директор ЈКП "Путеви" Краљево Мирко Вуковић који је истакао да су планови рада тог предузећа да наредну годину заврше са још више успешно реализованих пројеката.

"Осветлили смо фудбалске терену у Јовцу, Метикошима, Драгосињцима и Заклопачи, асфалтирали многобројне путеве у Драгосињцима, Ратини, Врби, Местикошима и Каменици. Изградили смо јавну расвету дуж дела регионалног пута Краљево-Крушевац који води ка Ратини. До краја године ћемо изградити плато код Дома у Каменици", навела је директорка Јавног предузеће за уређивање грађевинског земљишта "Краљево" Марица Мијајловић.

"У сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре изградићемо тротоар дуз регионалног пута Краљево-Крушевац, од Берановца до Ратине, а биће изграђен и тротоар ка царини у Кованлуку. Отворена је амбуланта на Берановцу и изграђена улица до Норвешке куће, а током октобра ће бити асфалтирана и Улица Пере Цветковица. Град Краљево помогао је и изградњу парохијског дома поред цркве у Кованлуку. Сигурно постоји још много тога што је потребно да урадимо за овај крај града, али сигуран сам да се никада није више улагало и водило рачуна о томе да сваки крај буде равномерно заступљен у буџету", закључио је председник краљевачких напредњака др Предраг Терзић и додао да овакви разговори са грађанима имају велики значај за планирање даљих пројеката.