Вести

ОМЛАДИНА ГРО СНС КРАЉЕВО ОДРЖАЛА ТРИБИНУ О МЛАДИМА И СПОРТУ

У организацији омладине Градског одбора Српске напредне странке Краљево одржана је изузетно посећена трибина везана за омладину и спорт. Неке од тема биле су шта је то што млади траже, који проблеми их тиште, као и каква је будућност младих у Србији. Одговоре на сва питања младих давали су гости трибине Невена Ђурић, потпредседница Главног одбора Српске напредне странке и бивши министар за омладину и спорт у Влади Републике Србије, легендарни ватерполиста, Вања Удовичић.

На почетку трибине присутнима се обратио председник омладине и кандидат за народног посланика Стефан Аџић.

"Знам да ово вечерас није искључиво страначка трибина, да је трибина што се тиче младих али не би било ни фер ни политички коректно да не кажем да је управо за резултате најзаслужнији човек који је дао огроман допринос, за управо те резултате да би ми имали боље плате, да би смањили ниво незапослености. То је управо носилац целе ове приче Председник Републике Србије Александар Вучић. Нисам сигуран да је било које радно место, било који дом здравља, болница, било која инвестиција, задужена само за симпатизере или чланове Српске напредне странке. То је велика разлика између нас и оних који су били претходни носиоци власти, али поред тога оно што је суштинска разлика јесте то што нас разликују резултати. Због тога је веома битно, пошто су вечерас овде са нама студенти, спортисти, нестраначке личности, да се потрудите да до 17. децембра попричате са свим пријатељима, колегама, да све позовете да се до 17. децембра бавимо нама, нашом странком, нашим пројектима, нашим резултатима, да не гласамо за оне људе који се баве друштвеним мрежама. Зато што Краљево не сме да стане и Србија не сме да стане", рекао је Стефан Аџић.

Невена Ђурић председница крушевачких напредњака и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке представила се као тридесетогодишња професорка математике, коју бављење политиком није променило. "Однос државе према младим људима се много променио од периода када сам ја била у вашим годинама, посебно када говоримо о том периоду од пре десетак и више година. Заправо данас је посебна пажња посвећена младим људима и то можете да видите на примеру где нас двоје седимо овде. Сада можете да видите велики број младих људи на бројним одговорним позицијама, како овде у локалној самоуправи тако и на републичком нивоу. Држава данас пружа прилику младима да се боре за своје ставове и своје идеје", истакла је Ђурић.

Легендарни ватерполиста, човек који нам је донео толико радости, Вања Удовичић, истакао је да је посебно везан за Краљево. За време свог мандата у Влади Републике Србије у Краљеву су изграђене две трим стазе и теретане на отвореном, фискултурна сала у Основној школи "Живан Маричић" у Жичи, реконструисани Атлетски стадион и спортски терени под обалом. "Ипак, много су ми дражи сви они омладински пројекти где смо за циљ имали да смањимо стопу незапослености, где смо улазили у оне најболније теме, а то су како да млад човек дође лакше до запослења и како да дефицитарна занимања која су у том тренутку била можда табу тема, да приближимо младима, да на тај начин смањимо незапосленост управо у вашем граду", истакао је Удовичић и захвалио је др Предрагу Терзићу на истрајности. "Данас сам прво отишао да видим како изгледа стадион како изгледају терени и пуно ми је срце било зато што су пуни терени", рекао је Удовичић.

Председник Градског одбора Српске напредне странке Краљево и први на локалној листи "Александар Вучић-Краљево не сме да стане" говорио је важности учешћа младих у процесу доношења политичких одлука. "Ово двоје младих људи су успели у својим професијама, али видели сте кроз разговор са њима да су остали потпуно нормални. Управо зато јесте била њихова жеља да вечерас говоримо о проблемима и вашим интересовањима. Да видимо како би се они понашали у некој ситуацији и да нешто научимо сви заједно од њих", истакао је др Предраг Терзић.

Председник омладине и кандидат за народног посланика Стефан Аџић је закључио: "Између победа и резултата, између спорта и политике постоји повезаност. Само напорним радом можемо доћи до добрих резултата. Зато вас све позивам да се до 17. децембра водите том политиком, да онима који дају резултате пружате подршку, како би те победе поново дале резултате".