Вести

Премијер Србије Александар Вучић посетио Врњачку Бању поводом прославе Дана општине

“Србија је данас не само далеко од банкрота, него никада неће ни бити у опасности да дође у такву ситуацију. За првих шест месеци наша земља је зарадила односно, потрошила мање у односу на прошлу годину ,  100 милијарди динара. То нам оставља значајан фискални простор да у наредном периоду размишљамо како да просветним и здравственим радницима, војсци, полицији и социјалном сектору повећамо плате а пензионерима повећамо пензије“ – рекао је премијер Србије Александар Вучић на свечаној седници поводом Дана општине Врњачка Бања и 147. годишњицу бањског лечења и туризма.

 Обраћајући се присутнима у конгресној сали хотела „Звезда“ , међу којима су били представници државних органа, Рашког управног  округа, суседних градова и општина као и других установа и организација,  Вучић је истакао  да  ће се завршетком аеродрома „Морава“ у Лађевцима и путне инфраструктуре коридора 10 и такозваног Моравског коридора 11, од Појата до Прељине за које се воде преговори са фирмама из Кине и Азербејџана, омогућити већи прилив гостију како у Врњачкој Бањи тако  и остварити стратешки интерес  за свих пет округа Рашки, Расински, Моравички, Шумадијски и Златиборски.  

 Говорећи о пројектима за развој туризма Вучић је рекао да ће држава издвојити још новца за  инвестирање у Врњачку Бању и да ће базен који ће се користити на Европском првенству у ватерполу у Београду након тога преселити у Врњачку Бању. Тако ће Бања добити затворен базен што ће привући и бројне спортисте.

 Србија нема проблема са новцем али да га неће ни улудо бацати, поручио је Вучић у Врњачкој Бањи  и додао:

„Пре годину и два месеца када смо завршавали изборну кампању ја сам рекао да нас чекају болне и тешке реформе. И није било нимало лако. Након поплава које су биле катастрофалне морали смо да донесемо неке од најтежих мера. Донели смо тешке законе са којима се добар део људи није слагао, али ти закони су стварали другачији и бољи пословни амбијент у нашој земљи. Реч је о законима који су нам омогућавали будући економски раст“ .

 Премијер Србије је нагласио да уколико будемо марљиви и вредни, и ако будемо водили паметну политику, лукавију него раније, умећемо да одбранимо и сачувамо наше државне и националне интересе  на најбољи могући начин, да привучемо инвеститоре, убрзамо раст економије и обезбедимо бољи живот грађана, и  ако будемо улагали имаћемо позитиван раст и постаћемо мало светско чудо које свет признаје.

 Поводом Дана општине Врњачка Бања  уручена су признања и захвалнице бројним организацијама и појединцима. Мећу овогодишњим лауреатима су министар здравља Златибор Лончар, министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, државни секретар у министарству привреде Драган Стевановић, саветник министра омладине и спорта Богдан Кнежевић и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

 Након свечане седнице премијер Србије Александар Вучић отворио је  Еврпоски парк код Термоминералног купатила и  у пустио у рад новоизграђену фонтану,  уз поруку да грађани Србије имају велико срце и да су добри домаћини.