Вести

Први ефекти до краја године

Ибарске новости - 14. фебруар 2014.

Саветник председника Србије за привреду Предраг Микић и заменик министра за економију и енергетику у Влади Републике Бугарске најавили су сарадњу по питању довођења будућих инвеститора у Србију. За „Фабрику вагона“, како кажу, постоји интересовање инвеститора.

- Са замеником министра за енергетику и финансије у Бугарској разговарали смо о многим инвестицијама. Он не само да је заинтересован за „Фабрику вагона“, већ је и учествовао у развоју плана приватизације приликом претходне продаје, која нажалост, није успела, али не његовом кривицом. Он, човек који се целог живота бави овим послом, има пуно контакта који нам могу помоћи и ми смо се начелно договорили да ћемо у будућности радити на довођењу нових инвеститора у Србију - рекао је Предраг Микић, саветник председника Србије за привреду.

- Данас имамо друге врсте инвеститора . Ово је нова ера инвестирања. То су инвеститори са новцем и врхунском технологијом. Уложили би у одређени индустријски сектор који би био од интереса - поручио је Красин Димитров, заменик министра економије и енергетике у Влади Републике Бугарске. Осим извесније будућности за око 800 радника, колико тренутно запошљава краљевачка „Фабрика вагона“, поновно покретање предузећа имало би много шири ефекат на поправљање привредне ситуације.

- Ми смо већ почели да разговарамо о могућностима инвестирања. Добили смо подршку од највиших државних власти, па према томе, мислим да то можемо врло брзо да покренемо, а неки ефекат очекујемо до краја године - додао је Димитров.

- Развој инвестиција очекујемо у првој половини године, али нека то остане тајна, да не дајемо пуно обећања, па да од тога не буде ништа. Надам се да ћемо успети у јуну или јулу ове године да реализујемо једну баш на територији Краљева - поручио је Микић.