Вести

Радни састанак Штаба 10

У Конареву је одржан радни састанак Штаба 10 кога чине месни одбори Конарево, Богутовац, Прогорелица, Полумир, Бресник, Толишница и Лопатница.

Састанку су присуствовали др Предраг Терзић, председник ГрО СНС, Новица Лишанин, директор ЈКП "Чистоћа" Краљево, Марица Мијајловић, директорка Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта "Краљево", Мирко Вуковић, директор ЈКП "Путеви" Краљево, Никола Ђорђевић, директор огранка Краљево Јавног предузећа "Електропривреда Србије", Ђорђе Видовић, заменик начелника Градске управе и Александар Протић, директор ЈКП "Водовод" Краљево.

На састанку су разматрани резултати досадашњег рада ових месних одбора. Терзић је истакао да се морају направити пројекти санације висећих мостова и да ће онда тај проблем бити решен. Подсетио је на све путеве који су асфалтирани у овим крајевима у претходном периоду. Између осталих, поменуо је Толишницу у којој је асфалтирано 400 метара пута. Радници ЈКП "Путеви" Краљево подасули су путеве у Лопатници и Станчи, подсетио је Терзић и додао да ће се још један део путева који су планирани за санацију, завршти до краја године, а преостали планирани путеви биће завршени на пролеће наредне године.

Краљевачки напредњаци су подсетили да је у Богутовцу изграђен мост. У Конареву су започети радови на водоводној мрежи, а припремљен је и пројекат за наставак њене изградње. Очекује се и да ће Министарство грађевине асфалтирати пут Лопатница – Роћевићи.

Новица Лишанин, директор ЈКП "Чистоћа" Краљево је рекао да ће са својим радницима изаћи на терен и да ће мештанима Конарева помоћи да се од корова очисти ново конаревачко гробље које се налази у непосредној близини фудбалског терена.