Вести

Радни састанак Штаба 3 Градског одбора Српске напредне странке Краљево

Штаб 3 Градског одбора Српске напредне странке Краљево који чине месни одбори Шумарице, Витановац, Витковац, Печеног, Милаковац, Петропоље, Чукојевац, Стубал, Лешево, Раваница и Годачица, одржао је радни састанак.

Српска напредна странка је на свим одржаним изборима, од 2012. године до данас, најбољи изборни резултат остваривала у гружанском и гледићком крају.

Краљевачки напредњаци истакли су да су управо ти резултати допринели развоју овог краја због, како наводе, добре сарадње са директорима јавних предузећа који су на терену решавали проблеме грађана.

"У овом крају смо, уз помоћ Канцеларије за јавна улагања, изградили осам мостова укупне вредности 110 милиона динара, а очекује нас изградња још шест мостова оштећених у поплавама, у Лешеву, Раваници, Петропољу, Милаковцу и Витановцу. Значајна средства су уложена и у регулацију река и изградњу обалоутврда у Гледићу и Дрлупи. Завршавамо пројекат фискултурна сала у ОШ "Милунка Савић" у Витановцу, која ће много значити ученицима, али и свим људима у читавом гружанском крају. Планирамо да наредне године кренемо у узградњу", нагласио је председник Градског одбора Српске напредне странке Краљево др Предраг Терзић.

ре месец дана је осветљен и фудбалски терен у Витановцу. До краја године ће бити изграђен плато испред поште у Витановцу", истакла је директорка Јавног предузеће за уређивање грађевинског земљишта "Краљево" Марица Мијајловић.

"На овом подручју је само у претходне три године изграђено 10 километара нових путева. Очекујемо да наставимо тим интензитетом и следеће године, свесни да је повезивање овог подручја са градском зоном јако важно младима", истакао је директор ЈКП "Путеви" Краљево Мирко Вуковић.

"ЈКП Водовод припремио је пројектно-техничку документацију за изградњу водоводне мреже до Чукојевца. Изградња мреже ће коштати око 140 милиона динара и биће започета наредне године", истакао је Милутин Савић члан Надзорног одбора ЈКП "Водовод" Краљево.

"До краја године ће бити отворена и мешовита група предшколске установе у Чукојевцу, коју ће похађати деца старости од три до пет и по година, а планира се и отварање мешовите групе у Витановцу", нагласила је директорка Предшколске установа "Олга Јовичић Рита" Краљево Марија Ђусић Јовановић и додала да је приоритет рада ове установе у наредном периоду ширење капацитета група вам градског подручја.

Састанку су присуствовали директор ЈКП "Чистоћа" Краљево Новица Лишанин, директорка Јавног предузеће за уређивање грађевинског земљишта "Краљево" Марица Мијајловић, директор ЈКП "Путеви" Краљево Мирко Вуковић, директор огранка Краљево Јавног предузећа "Електропривреда Србије" Никола Ђорђевић, директорка Предшколске установа "Олга Јовичић Рита" Краљево Марија Ђусић Јовановић, заменик начелника Градске управе Ђорђе Видовић и директор ЈП "Градско стамбено Краљево" Саша Контић.

Шеф Штаба 3 Олгица Чурлић закључила је да су активисти овог штаба константим радом на терену и добром сарадњом са челницима Града успели да направе добре резултате као и да се надају да ће у наредном периоду грађани гружанског и гледићког краја то препознати.