Вести

Радни састанак Штаба 4

Радни састанак активистa Српске напредне странке који делују при месним одборима Поповићи, Опланићи, Грдица, Адрани, Сирча, Милочаји, Обрва, Тавник, Лађевци, Цветке одржан је у просторијама Дома културе у Опланићима.

У Тавнику је договорено да се у селу асфалтира 300 метара пута у октобру, да се у најкраћем року заврши објекат месне заједнице и обезбеди боља организација доставе поште. У Адранима захваљујући средствима Владе Републике Србије у току је изградња моста који је оштећен у последњим поплавама.

Мост који је у изградњи у Адранима је инвестиција вредна преко милион евра. "Град Краљево и Министарство грађевине треба да реализују изградњу и реконструкцију десет мостова, а вредност изградње само моста у Сирчанској бањи са обалоутврдом је око пола милиона евра", рекао је на састанку председник Градског одбора Српске напредне странке Краљево др Предраг Терзић.

У Грдици ће бити испуњени захтеви за асфалтирање и пресвлачење улица Тике Коларевића, Моравске, Василија Кочовића, и за тротоаром такође у улици Тике Коларевића у дужини од 250 метара. У Цветкама је договорено да се изгради плато испред Дома културе, да се заврши инвестиција на водоводној мрежи, да се реконструише мост у улици Милоша Обилића, а узети су у обзир и захтеви за осветљење.

У Опланићима је договорено асфалтирање приоритeних делова три улице, као и осветљење. За село Поповићи активисти су сагласни да се прихвати измена улице Гарави сокак у Солунску, као пијетет мештанима који су погинули за Србију. Затим да се приступи припреми радова за реконструкцију моста.

И у селу Милочај приоритет је мост, као и замена столарије на Горњем дому културе у износу од пола милиона динара. Пројектно-техничка документација за мост се завршава, тако да ће наредне године започети његово изградња.

За Обрву се тражи правни модел за спровођење пројекта решавања проблема потока Бубан, којим би се 70 породица и њихова домаћинства заштитила од будућих поплавних таласа, и Бубан ставио под контролу.

"Знамо да је због увећане количине смећа на овој локацији неопходно обезбедити и киштре и контејнере и то ће се у најскоријем року решити, као и на осталим приоритетним локацијама", информисао је активисте директор ЈКП “Чистоћа“, Новица Лишанин.

Такође, у Лађевцима ће се изместити киштре, а предузеће Путеви ће регулисати пропуст за воду према Горњој школи. На питање о могућности запослења еколога, градоначелник Терзић је рекао: "До краја године ће бити завршен плански документ који ће омогућити изградњу Центра за управљање отпадом који ће омогућити и запошљавање људи образованих у области екологије".

Састанку су присуствовали директор ЈКП "Чистоћа" Краљево Новица Лишанин, директорка ЈП за уређивање грађевинског земљишта "Краљево" Марица Мијајловић, директор ЈКП "Путеви" Краљево Мирко Вуковић, директор огранка Краљево ЈП "Електропривреда Србије" Никола Ђорђевић и заменик начелника Градске управе Ђорђе Видовић.