Вести

Радни састанак Штаба 5

Радни састанак Штаба 5 је у просторијама Дома културе Самаила окупио активисте Српске напредне странке при месним одборима Мрсаћ, Мусина Река, Бапско Поље, Самаила, Буковица, Лазац, Роћевићи, Врдила и Дракчићи.

У Роћевићима је на захтев грађана измештено аутобуско стајалиште и асфалтирани су делови улица. Подасипање путева је договорено у наредном периоду, као и реконструкција електро мреже за шта су, када је овај крај у питању, обезбеђена и финансијска средства у износу од 28 милиона динара.

У Самаилима је предвиђено формирање мешовите групе вртића, асфалтирање платоа испред Дома културе као и његова реконструкција.

"Недопустиво је да Дом културе у Самаилима није у потпуности прилагођен потребама житеља овог села и то ће се у најкраћем року  решити, уз бројне друге  послове за које смо утврдили да су приоритет“, нагласио је Др Предраг Терзић, председник Градског одбора Српске напредне странке Краљево.

У свим селима, и даље су послови на асфалтирању путева  по питању захтева најбројнији. Приоритети се одређују по месним одборима и сваки месни одбор утврђује најугроженије локације, уз обавезу да се припреми неопходна пројектна документација. У Ласцу су приоритет и клизишта настала после поплавног таласа.

"Клизишта ће се озбиљно решавати у наредном периоду, али овом  проблему  се мора  приступити одговорно,  јер су у питању озбиљни радови који захтевају одговоран технички приступ“, истакла је Марица Мијајловић директор ЈП за уређивање грађевинског земљишта“Краљево“.

У Ласцу је приоритет електро мрежа. Мост је реконструисан. Деоница на локацији Веригова Бара је пресвучена асфалтом. Упућена је помоћ локалном фудбалском клубу  „Младост“ у Врдилима у грађевинском материјалу.

У Врдилима су досадашњи договори о асфалтирању 300 метара пута испуњени. Захтеви за попуњавањем рупа на парцелама решиће се, договорено је, средствима предвиђеним за комасацију која ће се спроводити на подручјима Самаила и Мрсаћа. Врдила ће добити асфалтирани плато испред Дома културе. Мрсаћу је стигла помоћ за  традиционалне трке, као и за подршку пољопривредницима. За село Буковица тренутно је приоритет решавање критичних тачака на асфалтирању путева и то је договорено да се уради.

У Буковици је Град Краљево помогло организацију јако важне манифестације у овом крају "Дани грејане ракије".

Састанку су присуствовали директор ЈКП "Чистоћа" Краљево Новица Лишанин, директорка ЈП за уређивање грађевинског земљишта "Краљево" Марица Мијајловић, директор ЈКП "Путеви"Краљево Мирко Вуковић, директор огранка Краљево ЈП "Електропривреда Србије" Никола Ђорђевић, заменик начелника Градске управе Ђорђе Видовић .

И руководство и активисти Српске напредне странке су спремни да у предстојећој кампањи изразе пуну лојалност политици Александра Вучића, и дају свој допринос кроз остваривање постављених задатака у наредном периоду.