Вести

Радни састанак Штаба 7 и Штаба 11

Штаб 7 који чине месни одбор Ковачи, месни одбор Жича и месни одбор Матарушка Бања и Штаб 11 који чине месни одбор Рибница 1, месни одбор Рибница 2 и месни одбор Рибница 3, Градског одбора Српске напредне странке Краљевоодржали су радни састанак. Резултати свих избора одржаних у периоду од 2012. године до данас јасно показују да су Рибница, Ковачи, Жича и Матарушка Бања увек су били упориште гласача Српске напредне странке.

Активисти месних одбора овог краја спремни су за изборе јер, како наводе, нема опције која може да понуди више од онога што је Српска напредна странка урадила за њихов крај. Доласком на власт Српске напредне странке ово подручје постало је највеће градилиште, а захваљујући бројним инвестицијама Рибница убрзано постаје ново градско језгро.

"У претходном периоду у Рибници смо изградили нову зграду ОШ "Свети Сава", вредности чак 450 милиона динара, изградили 947 станова за снаге безбедности у Рибници, реконструисали амбуланту у Рибници, реконструсали Змајевачку улицу која води ка Буњачком брду, изградили три километара јавне расвете у Горњој Рибници и Змајевцу. У Рибници ће бити изграђена и нова полицијска станица, а завршава се и пројектна документација за реконструкцију Излетничке улице. То су резултати посвећености и рада за грађане", истакао је председник краљевачких напредњака др Предраг Терзић.

Да се улагало равномерно у сваки део града на Ибру говори у прилог и то да се Матарушкој Бањи враћа њен стари сјај.

"Изградили смо водоводну мрежу у Матарушкој Бањи, а ускоро нас очекује реконструкција још 5 километара водоводне мреже, замане дотрајалих клупа и канти у парку и реконструкција дечијег игралишта, за шта је новац обезбеђен", нагласио је Терзић.

Доста нових улагања најављено је и за насеље Ковачи. Ускоро ће бити завршена реконструкција дечијег игралишта на Ледини, у Ковачима. У договору с Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре биће изграђен нови мост у Улици Петра Лековића, као и тротоар у Улици ковачких бораца, како би сва деца могла безбедно да стигну до школе.

"Безбедност наших најмлађих суграђана нам је најважнија", закључио је Терзић.

Састанку су присуствовали и директор ЈКП "Чистоћа" Краљево Новица Лишанин, директорка Јавног предузеће за уређивање грађевинског земљишта "Краљево" Марица Мијајловић, директор ЈКП "Путеви" Краљево Мирко Вуковић, директор огранка Краљево Јавног предузећа "Електропривреда Србије" Никола Ђорђевић, заменик начелника Градске управе Ђорђе Видовић и директор ЈП Градско стамбено Краљево Саша Контић.

Присутни активисти истакли су задовољство свим досадашњим улагањима. Истакли су такође и важност организовања састанака на којима могу поставити питања директорима јавних предузећа са којима заједно на терену решавају проблеме целокупне заједнице.