Вести

РАДНО – ДО ОСТВАРЕЊА СВИХ ЦИЉЕВА

 Резултати Градског одбора Српске напредне странке у Краљеву су очигледни и до краја године овај одбор наставиће истим темпом - радно до остварења задатих циљева, рекао је Небојша Симовић, председник краљевачких напредњака, на седници ГрО СНС.
„На добром смо путу да оправдамо поверење грађана, упркос чињеници да нисмо успели да отворимо више нових радних места. Покушаћемо да обезбедимо бољи привредни амбијент и доведемо јаке привреднике, што ће значити и отварање нових радних места, рекао је Небојша Симовић.
Он је најавио и почетак изградње бедема у Грдици, инвестиције вредне око 23 милиона динара. Српска напредна странка је препознала проблем мештана Грдице и с тим и обавезу да им помогне.
Небојша Симовић се осврнуо и на бројна дешавања приликом обележавања Краљевдана,  када је између осталог на свечаној седници уручена захвалница министарки грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије, Зорани Михајловић, за изузетно велику улогу везану за пројекат урбане регенерације. Очекује се да ће у марту наредне године бити прибављена грађевинска дозвола, а потом и почетак радова.
Симовић је подсетио да предстоји приватизација ПЛО Матарушка и Богутовачка Бања, изградња затвореног базена, Индсутријске зоне, а у току је рекоснтрукција бројних путева у месним заједницама на територији града Краљева, санација и изградња мостова итд.
Извештај о раду Градског већа поднела је члан Маја Мачужић, која је навела да је у периоду од 1. јануара до 1.октобра ове године обрађено и донето преко 400 аката, размотрено 105 жалби грађана (наслеђено из 2012.године)  и да су припремљене и усвојене бројне одлуке и акта. Неке од најзначајнијих су:
-      Предлог Стратегије развоја града Краљева 2015 – 2020,
-      Предлог Одлуке о изради Локалног акционог плана развоја града Краљева за период 2015-2016. године, као и изради оперативних планова који ће произаћи из Стратегије развоја града Краљева.
-      Програми рада и пословања 7 јавних предузећа и 14 установа за 2015. годину,
-      Предлог Стратегије безбедности саобраћаја на путевима и улицама града Краљева до 2020. Године.
Донет је и предлог Локалног акционог плана запошљавања града Краљева за 2015. годину, као и програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја у 2015.години итд.
Извештај о раду Фонда за развој пољопривреде поднео је Драган Чорбић, који је рекао да је Фонду за ову годину опредељено 69 милиона динара и да се средства распоређују према плану и програму .
Извештај Савета за безбедност саобраћаја града Краљева представио је Ненад Марковић. Овај савет је, према показатељима, један од најбољих у Србији и пример је другима.
 
На седници је једногласно донета одлука о повећању броја потпредседника у месним одборима Зеленгора и Рибница, као и у Савету за заштиту животне средине.