Вести

Саниране последице клизишта у Пекчаници

Начелник Рашког управног округа Небојша Симовић са сарадницима обишао је завршне радове на отклањању последица клизишта у Пекчаници. На површини од 10 хектара, током априла, ово планинско село погодило је клизиште. Након прве фазе санирања последица, када је уређена деоница у дужини од 1620 м, у току су завршни радови друге фазе, који су према речима директорке Дирекције за планирање и изградњу Краљево Марице Мијајловић ,били  грубљи и захтевнији јер је било неопходно пробити брдо ради испитивања:

 “Ово клизиште је санирано уз помоћ Владе Републике Србије али и уз учешће мештана.Удео града преко Дирекције за планирање и изградњу је у подасипању следећеих 800 метара пута. До сада је насуто око 800 м3 материјала, рекла је директорка Дирекције.

 Начелник Рашког управног округа Небојша Симовић је подсетио да ће, поред изградње мостова у Мусиној реци , Лопатници и у гледићком крају,  у наредном  периоду настојати да отклоне последице клизишта и у другим местима као и да  реше инфраструктурне  проблеме и мештана осталих села на територији нашег града. Симовић је најавио и да је расписан тендер за радове на изградњи бедема у Грдици.

Ово је почетак реализације оваквих и сличних пројеката од стране Градске управе на решавању инфраструктурних проблема.