Вести

Саопштење за јавност Градског одбора Српске напредне странке, Краљево

 

Градски одбор Српске напредне странке у Краљеву, има обавезу да се грађанима Краљева обрати овим саопштењем, а  након конференције за новинаре коју је јуче одржао Градски одбор Демократске странке, Краљево. На овај начин хоћемо да демантујемо поједине наводе које су тада изрекли високи функционери поменуте странке.

Просто нисмо могли да поверујемо у оптужбе које су нама приписане од стране ДС, а односе се на  стечај Фабрике вагона Краљево. Потпуно разумемо да у недостатку сопствених резултата рада они желе да припишу Српској напредној странци све лоше што се дешава у Краљеву а зашта су апсолутни кривци управо они у Демократској странци. Они су у време тих несретних приватизација водили Краљево. Нису они криви само за стање у ФВК већ и за стање Магнохрома, Аутотранспорта, за нестанак Каблара, Јасена, Папирпромета и свих других краљевачких гиганата који су за време владавине ДС приватизовани на веома лош начин а зашта последице трпе сви Краљевчани. Разумели бисмо да је то рекао било ко други, али ако нам кривицу за свој лош рад даје управо главни кривац пропадања краљевачке привреде и предузећа у целини, онда такво лицемерство заиста не можемо да прихватимо.

Постављамо питање Демократској странци где је завршило милијарду и пет стотина милиона динара упућених од стране Владе Србије када је заступник капитала био управо члан Демократске странке?  И са том инвестицијом у то време НИЈЕ покренута производња фабрике, нити је напрвљен иједан једини вагон.  

Не разумемо ни критику на рачун закона о платним разредима, који тек треба да прође кроз јавну расправу, на начин као да је већ донет. Како то ДС већ зна да радници јавних предузећа неће бити обухваћени овим законом? Да ли они предвиђају будућност или желе да уплаше наше суграђане и на тај начин покушају да угрозе нас који се свим снагама боримо да помогнемо Краљевчанима. Закон о платним разредима тежиће усаглашавању зарада за послове које људи обављају у смислу да ће се за исти посао добијати иста плата, а то ко ће све ући у оквир још увек се не зна.

 

И на крају желимо да се осврнемо на просвету као на један од најважнијих ресора којим се бави наша Влада. Свесни смо да је у просвети веома тешко и да су плате мале, управо Законом о платним разредима планирамо да то регулишемо и да просветаре поставимо на ниво који им и припада и управо зато никада нећемо дозволити да нам се приписују вишкови запослених и проблеми који датирају из времена када су се неки други људи бавили овим послом. Поражавајуће је да се за запослене у просвети боре они који су деградирали наше професоре и довели их у овако тежак положај у коме се тренутно налазе. Убеђени смо да  ће се резултати одговорне политике коју спроводи Влада Репбулике Србије на челу са премијером Александром Вучићем убрзо осетити код свих запослених како у просвети тако и у целом јавном сектору и да ће се у Србији ценити они који раде и помажу, а не они који критикују и говоре неистине.