Вести

Саопштење за јавност ГрО СНС Краљево

Ђиласов кандидат за посланика на листи "Србија против насиља", Иван Матовић, лидер Удружења "Староседеоци из Краљева и околине" је 2008. године са групом хулигана демолирао болницу у Краљеву.

Иван Матовић из Краљева 2008. године је био део групе хулигана која је наоружана палицама, металним шипкама, ланцима, сломљеним боцама, више од пола сата држала такорећи под опсадом пријемно одељење хируршке болнице краљевачког Здравственог центра "Студеница" након што је у ову установу упала желећи да се до краја обрачуна са двојицом супарника које су претходно претукли у кафани и који су ту затражили медицинску помоћ.

Јутарња драма за пацијенте и особље краљевачке болнице започела је када су се двојица младића, од којих је, како нам је потврђено у краљевачкој полицији, један Душан Д. (21), појавила на одељењу ургентне медицине затраживши помоћ за повреду коју је поменути младић задобио у тучи у краљевачком ресторану „Три брата“. У тренутку док су повређеног младића слали на рендген, за њима стиже „потера“ у којој је било најмање 15 младића. Бежећи пред њима, Душан и пријатељ који га је допратио беже ка суседној згради, где у приземљу хируршке болнице постоји централа службе обезбеђења, у намери да ту нађу спас.

-Око пет сати сам изашао у ходник чувши комешање и у том тренутку поред мене су дословце протрчала два момка уз повик: „Склањајте се“ и видео сам да трче ка централи и пријавници. После непуног минута, за њима је пролетела група момака наоружаних палицама, ланцима, моткама, флашама... Галаме, ударају моткама по зидовима и стаклу, а на моју примедбу да су у болници, један ми се уноси у лице и дословце каже: „Марш у п... материну“ - рекао је дежурни хирург у краљевачком ЗЦ „Студеница“ др Дражен Самарџић.

Драма у ходницима траје готово на свим одељењима, одакле хулигани извлаче лаборанте, медицинске сестре, лекаре, упадају у просторије тражећи двојицу бегунаца.

Обавештен о драми на хирургији, са свог одељења, где је такође био дежурни, силази и др Драган Арсић, директор Здравственог центра.

-Бежећи од нападача, ова двојица младића су се сакрила у телефонској централи, али их је банда и ту пронашла и покушала да провали - прича др Арсић, који је недуго после свог колеге Самарџића такође алармирао полицију.

Док се двојица радника обезбеђења у ходнику рву са делом банде, део њих успева да провали врата кућице телефонске централе ишчашивши при том руку Загорки Кановић, телефонисткињи која у центру ради скоро тридесет година.

Младића који је успео да се попне на платформу централе престали су да туку тек када су се зачуле полицијске сирене.

- Једној сестри је позлило, има и оштећења на одељењима, али је најстрашније да се овакав инцидент, који је могао да има и трагичне последице, догодио у болници - рекао је др Арсић.

Полиција је истог дана привела девет лица због учешћа у тучи, прецизирају да је до ње најпре око 4:30 дошло у ноћном клубу кафане "3 брата" у Адранима, а да је она настављена на пријемном одељењу "Опште болнице Студеница" претворивши се у страховит неред. Због сумње да су извршили кривично дело, насилничко понашање, виновницима туче међу којима и Ивану Матовићу је одређено полицијско задржавање 48 сати након чега су приведени истражном судији.

Поштовани суграђани, ово је још један пример и тужни подсетник ко је Иван Матовић, лажни староседелац, Ђиласов борац против насиља, албански лобиста, насилник у породици и човек који држави не плаћа порез.