Вести

СРБИЈО, ДЕЦА ТИ СЕ РАЂАЛА!

Потпредседници месног одбора Центар Градског одбора Српске напредне странке у Краљеву, Јелена Милојевић Ђуновић, Саша Контић и Марко Костић, у обиласку грађана на територији који покрива овај Месни одбор, посетили су и суграђанку Александру Ракић чија породица ће ускоро бити богатија за још једног малишана.

Република Србија на челу са председником Александром Вучићем је посвећена побољшању демографске слике,а све донесене мере пронаталитетне политике дају резултате Статистички подаци у току 2023.године показали позитивна кретања. У претходној години, после скоро 40 година, заустављен је пад броја новорођене деце.

"Мерама Владе Републике Србије и Законом о финансијкој подршци породицама са децом, Законским мерама о повећању родитељског додатка са 850 на 2500 евра, мерама популационе политике у виду новчаних средстава за изградњу и учешће у куповини прве некретнине, само су неке од мера предузетих у протеклом периду. Узалуд нам све што градимо путеве,мостове ,школе, болнице и вртиће, уколико у сваком дому у Србији, се не зачује дечја граја. Данашњом посетом наше суграђанке и атмосфером пуном радости и топлине у њеном дому, желимо да пошаљемо поруку младим породицама, да држава и град Краљево одговорном пронаталитетном политиком брине о њима!” поручила је потпредседница месног одбора Центар Јелена Милојевић Ђуновић.

На крају посете, уз пригодне поклоне и жељу да се у граду на Ибру што више деце рађа, послата је порука:"Србијо, деца ти се рађала!"