Вести

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА И ПОКРЕТ СОЦИЈАЛИСТА ЗАЈЕДНО НА ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА

На предстојећим локалним изборима Српска напредна странка и Покрет социјалиста биће на заједничкој изборној листи, саопштили су данас на конференцији за медије Небојша Симовић и Александар Ерац, председници градских одбора ових странака у Краљеву.

Веома активна и успешна сарадња у претходном периоду резултирала је поновном  коалицијом ових двеју странака. 

„Иза нас је много заједничких акција у којима смо тесно сарађивали са Министарством за рад, запошљавање и социјалну политику, на чијем је челу Александар Вулин, председник Покрета социјалиста. Неке од њих биле су решавање проблема радника Фабрике вагона, Магнохрома, Аутотранспорта, Природног лечилишта и одмралишта Матарушка и Богутовачка Бања…Још је много тога што смо зацртали: аеродром у Лађевцима, Карго центар, почели смо изградњу бедема… За све то добили смо подршку наших коалиционих партнера, рекао је Небојша Симовић, председник ГрО СНС у Краљеву.

„Наши интереси су исти,  а то су интереси Краљева и свих који у њему живе. Сматрамо да без СНС и Владе Републике Србије  не бисмо могли да урадимо оно што смо обећали. Након спровођења социјалних програма и  избора, крећемо у другу фазу, а то је запошљавање, рекао је Александар Ерац, председник ГрО ПС у Краљеву.

Небојша Симовић, председник краљевачких напредњака рекао је и да ова странка још увек преговара са којим ће партијама склопити евентуалну коалицију на локалу, а то зависи од тога колико су спремне да следе политику СНС и премијера Александра Вучића.