Вести

СВЕТОСАВСКИ ПАКЕТИЋИ ЗА НАЈМЛАЂЕ У СТУБЛУ И ЧУКОЈЕВЦУ

"Деца морају да знају ко је био Свети Сава, јер нам је он много помогао да се сачувамо као народ", рекао је председник ГрО СНС Краљево Небојша Симовић, док је са задовољством помагао у подели пакетића деци у част школске славе.
Највише пакетића је стигло у рубна села јер и тамошњи малишани, узраста до десет година, и те како умеју да им се радују. Око 100 пакетића је подељено деци у Стублу и Чукојевцу, селима где су деца добро припремила лекције о мудростима Светог Саве, па их је Небојша Симовић наградио великим аплаузом. 
Чланови Српске напредне странке, традиционално, већ годинама деле слаткише деци у месним заједницама на територији града Краљева, јер сматрају да ће на овај начин и личности, попут Светог Саве, деци бити пријемчивије.
Док су пакетићи чекали нове власнике, у домовима културе одјекивала је позната химна „Ускликнимо с љубављу светитељу Сави. 
Била је ово дивна акција у част деценијском труду Светог Саве, у његовим напорима да унапреди државу, цркву, народ, школство, духовни живот, веру у правичност. Села Чукојевац и Стубал имају по 400 домаћинстава и око стотинак деце која ниже разреде похађају у истуреним одељењима оближњих школа. Заједно са председником краљевачких напредњака, Небојшом Симовићем, малишанима у овим удаљеним селима око 500 пакетића су уручили и Маја Мачужић, потпредседница и Ненад Марковић, секретар ГрО СНС Краљево, пожелевши им успешно и срећно детињство.