Вести

ТЕРЕН ЗА КОШАРКУ У ДОСИТЕЈЕВОЈ УЛИЦИ ЛИЧИ НА ПИСТУ

Радове на санацији кошаркашког терена обишли су председник Градског одбора Српске напредне странке у Краљеву доктор Предраг Терзић, народни посланик и председник омладине Српске напредне странке Краљево, Стефан Аџић, представници Савета овог Градског одбора и помоћник градоначелника за спорт Симовић.

Председник Градског одбора Српске напредне странке у Краљеву доктор Предраг Терзић, обративши се присутнима је истакао: "На захтев младих људи из Доситејеве улице град Краљево је обезбедио средства и данас реконструишемо кошаркашки терен, након чега ћемо поставити нове табле и обруче. Јако је важно да бринемо о младим људима, да реконструишемо терене, ми смо до сада уложили са Министарством омладине и спорта значајна финансијска средства и реконструисали терене под обалом за кошарку, одбојку и рукомет. Краљево је опет град младих, а они су наша будућност!" "Битно је да реконструишемо и градимо терене, не само у центру града, већ и у приградским насељима и да обезбеђујемо новац како би смо градили игралишта у сваком селу. Треба да бринемо о сваком детету, без обзира где оно живи. Зато ћемо у наредном периоду радити још много оваквих кошаркашких, одбојкашких и рукометних терена у центру града, приградским насељима и у сваком селу на територији града Краљева" напоменуо је Терзић.

"За санацију овог игралишта заиста је било много иницијатива у претходном периоду. Ја сам неко ко зна колико ово значи становницима овог дела насеља. Овај део насеља окупља велики број младих људи, насеље које је изродило много успешних спортиста. У Доситевој улици се увек играла добра кошарка, нема разлога да се не игра на добрим теренима" истакао је Аџић. Председник Савета за омладину Стефан Аџић је нагласио:"Оно што ћемо свакако и у наредном периоду реализовати када говоримо о овом делу насеља јесте пружни прелаз код Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву. Желимо да повећамо безбедност људи који пролазе преко тог пружног прелаза, али мислим да ћемо и тиме побољшати и визуелни изглед тог дела насеља. Јако битан фактор када говоримо о овом терену јесте да се он налази преко пута Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву,где поред ових младих људи, на Факултета такође обитава велики број младих људи и мислим да смо тиме спојили две јако лепе ствари. Становници овог дела насеља имају разлога да буду задовољни, а сви људи који су дошли из других градова и студирају на овом Факултету имаће прилику да се баве спортом."

Српска напредна странка вођена политиком подршке младима на челу са председником Александром Вучићем и младима који то препознају у целој Србији и Краљеву, наставља са активностима на терену до историјске победе у граду на Ибру!