Вести

Терзић: И док ми из дана у дан градимо и стварамо опозиција шета и пласира лажи

Градоначелник Града Kраљева др Предраг Терзић одржао је данас конференцију за новинаре у просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Краљеву. На почетку конференције градоначелник Краљева говорио је о приметном смањењу броја незапослених током последњих неколико година, захваљујући отвореним фабрикама и напретком у пословању бројних краљевачких фирми, као и о најзначајнијим пројектима који су реализовани у граду на Ибру.

"Изграђени су многи инфраструктурни објекти, само основна школа Свети Сава, у коју данас иду деца из Рибнице и Ковача, која је отворена првог септембра претходне године, коштала је чак 450 милиона динара. Завршени су радови на изградњи зграде Завода за јавно здравље. Вредност радова на 3. фази износили су 137 милиона динара. Отворен је аеродром "Морава". У Рибници је израђено преко 900 станова за припаднике служби безбедности. Изградили смо павиљон ка Гочу и реконструисали највећи део пута ка Гочу. И читав низ других пројеката смо успели да реализујемо", истакао је Терзић.

"У овом тренутку се гради Моравски коридор, деоница од Прељине до Адрана, која би требало већ крајем наредне године да буде завршена. То је оно што су у краљевчани сањали деценијама", навео је Терзић.

"Поред тога, израдићемо и брзу саобраћајницу Краљево - Ушће - Рашка - Нови Пазар, тако да ћемо и наше комшије приближити моравском коридору и они ће брже стизати до Београда. Краљево постаје центар овог дела Србије", додао је Терзић.

"И док ми из дана у дан радимо, градимо и стварамо, опозиција се сваке суботе окупља на Тргу српских ратника. Драго ми је што они могу да се окупе на Тргу српских ратника који је реконструисан, за шта је Град Краљево заједно са државом, са министарством привреде, уложио преко 30 милиона динара", нагласио је Терзић.

Представницима опозиције у Краљеву поручио је да буду опозиција власти али никада Краљеву.

"Предраг Терзић има само један стан, онај у коме живи и ниједан више. Тајкун Иван Матовић је неколико пута говорио да ја имам пет станова. Ако имам пет станова, дакле, један који је пријављен и који је мој и још четири некаква стана, пристајем да Ивану Матовићу и Предрагу Воштинићу поклоним та четири, али лепо да дођу да кажу где се налазе ти станови, да докажу, а не више да лажу", поручио је Терзић.

"Откуд Ивану Матовићу последњи стан који је купио и аутомобил од 30 хиљада евра којим се шепури по граду? Кад он сада може толико да купи, док је у опозицији, шта би тек радио кад би био на власти? Додуше, њему није тешко да има толико новца када не плаћа раднике, нити плаћа порез", додао је Терзић.

Терзић је објаснио и да разлике између Локалног фронта и Удружења староседелаца нема, иако староседеоци не учествују у протестима.

ињеница је да не учествују. А знате ли због чега? Па зато што су схватили људи из опозиције да Матовић не треба да иде са њима на протесте. Човече, како ти можеш да протестујеш против насиља када те је претходна жена оптужила да си је претукао, па сада и ова? Оптужила да си је претукао и била у болници где су јој констатоване повреде. Па како ти човече да говориш против насиља, кад је теби насиље нешто потпуно нормално, то је теби као кад ми кажемо добар дан. Матовић када пребије жену, њему је то добар дан", изјавио је Терзић.

Градоначелних Краљева осврнуо се на наводе о којима се доста говорило претходних дана, о додели куће оцу посланице Српске напредне странке Сандре Јоковић, као и о комисији која је донела одлуку.

"Председник комисије био је Миљан Васиљевић, који није члан Српске напредне странке. Скоро сам уверен да је све урађено по закону, али сам још једном рекао да се сваки папир до танчина погледа, да се преконтролише још једном, јер је било сумњиво да се на конкурс јаве само двоје људи при чему једна пријава није била потпуна. Дакле, јако је важно се још једном преконтролише и да видимо да ли је све урађено у складу са законом, а наравно ми ћемо са Сандром Јоковић, која је била наш кандидат за посланика, разговарати детаљно како бисмо чули и њену страну ове приче", истакао је Терзић.

О изненадној вести која је сачекала путнике који се свакодневно возе градским превозом, тачније краљевачке пензионере и родитеље деце старије од четири године, који од сада морају да плаћају пун износ карте градоначелник је закључио да је реч о једностраном потезу о коме Град Краљево није обавештен.

"Ја сам већ за сутра заказао састанак са представницима превозника, и после састанка ћу вам дати информација. Дакле, једно је ствар уговора који имају са градом Kраљевом, а нешто сасвим друго јесте то да ви укинете неке попусте, а о томе не обавестите град", додао је Терзић.

 

 

 

Извор: Регионална телевизија Краљево