Вести

ТРИБИНА У ЦЕНТРУ

Месни одбор Центар Српске напредне странке у Краљеву синоћ је, у присуству великог броја суграђана, организовао трибину на тему "Превенција грлића материце кроз вакцинацију младих!".

Јелена Милојевић Ђуновић, кандидаткиња за одборницу и потпредседница Месног одбора Центар, овом приликом је истакла: "У деценијама иза нас, сећамо се оронулих домова здравља, болница, чекаоница које прокишњавају, редова незадовољних пацијената и медицинског особља без адекватних средстава за рад, медикамената и пристојних зарада. Сећамо се, јер Србија нам је била таква за време оних који би и данас у прошлост да је врате. Слика Србије и вести из здравства, захваљујући одговорној политици председника Александра Вучића, данас је оваква. Очекује нас повећањe зарада медицинским сестрама, које ће од 1. јануара износити 680 евра, док ће зарада лекара специјалиста износити 1.259 еура, што је за 110 процената увећан износ у односу на 2012.годину. Изградња 147 објеката у здравству и куповина најсавременијих мамографа је јасан показатељ бриге државе о нашим мајкама, сестрама и супругама. Нека управо овакве вести, буду на насловницама и у будућности и зато, 17. децембра Краљево не сме да стане, Србија не сме да стане!"

Др Мирјана Крчевинац, директор Дома здравља је на трибини изјавила: "ХПВ вакцинација је намењена младој категорији жена. ХПВ вирус је један од главних узрочника обољевања од карцинома грлића материце. Све земље које су увеле вакцинацију против овог вируса значајно су умањиле појаву овог карцинома. Од 17. јуна прошле године, ова вакцинација је постала обавезна у Србији. Свакодневна едукација младих и родитеља о значају вакцинације је веома битна у чему имамо велику подршку државе Србије!", закључила је др Мира Крчевинац.

Предавачи на трибини били су и др Тамара Анђелковић, др Наташа Миленковић и др Милош Гостиљац.