Вести

У Ратини одржано још једно дружење напредњака

Градски одбор Српске напредне странке Краљево организовао је још једно дружење активиста и функционера. Овога пута у Ратини окупио се велики број мештана из овог и околних села, из града и приградских насеља.

Присутне је најпре поздравио председник Градског одбора Српске напредне странке Краљево, др Предраг Терзић, који је том приликом истакао: "У Ратини су се данас окупили напредњаци из Доње и Горње Ратине, Совљака, Врбе, Заклопаче, Конванлука, Берановца, Јовца, Каменице, Брезне, Метикоша, Драгосињаца, Рибнице, Буњачког Брда, Мошиног Гаја, Ковача, Жиче, Трешњара и Матарушке Бање. Овде у Ратини смо сваки пут добијали изборе, почев од 2012. године, а победићемо и 17. децембра 2023. године и на локалним и на парламентарним изборима. Велики број оних који се баве пољопривредом, сточари, повртари, воћари, они који раде у јавним и у приватним предузећима, пензионери и студенати окупили су се овде у Ратини како би се провеселили али и поразговарали међусобно о  проблемима. Овде су и директори јавних предузећа и установа и функционери странке са којима ће сви наши чланови, симпатизери али и остали грађани моћи да попричају. Већ од сутра крећемо сви заједно да решавамо те проблеме, јер ово је странка обичног човека, радника и сељака, али и студената, лекара, инжењера и осталих интелектуалаца, која их све уједињује. Сви чинимо српски народ и заједно ћемо победити на изборима 17. децембра ове године и показати да се Александар Вучић и Српска напредна странка боре за успешнију и напреднију Србију и та Србија ће победити".

Према речима одборника у Скупштини Града Краљева, Драгише Радевића, из Ратине, овако нешто се дешава у Ратини први пут после више од 20 година, вратили смо се обичају да се састанемо и дружимо. У овом селу су последњих година решени многи инфраструктурни проблеми и доста тога је изграђено, рекао је Радевић.

Мештани кажу да овакви догађаји показују да једно село живи, да уз слогу, заједничким снагама и уз политику коју води председник Србије Александар Вучић, можемо да очекујемо само просперитет за нашу земљу.