Вести

У САРАДЊИ СА МЕШТАНИМА ДО ЗАЈЕДНИЧКИХ ЦИЉЕВА

Представници Градског одбора Српске напредне странке Краљево обишли су данас села Опланићи, Адрани, Лађевци и Цветке. Била је то прилика  да заинтерсовани мештани  разговарају са председником ГрО СНС Краљево и носиоцем одборничке листе на предстојећим изборима Небојшом Симовићем, градоначелником Краљева Томиславом Илићем  и директорима јавних предузећа и установа.
„Политика премијера Александра Вучића и нас као представника локалне власти јесте да окупимо што већи број људи око нас и да разговарамо са њима без обзира из којих политичких опција долазе и да препознамо љихове  проблеме. Мислим да смо у последњих годину дана урадили много више него што је урађено последњих 10-15 година. У многим овим местима смо избором нових председника Месних заједница успели да реализујемо доста инфраструктурних пројеката који се односе на  путеве, водовод и расвету. Ми ћемо тај пут наставити и по другим месним заједницима“ , рекао је Небојша Симовић, председник ГрО СНС Краљево.
Територија града Краљева је велика и до сада је доста тога урађено, истакао је градоначелник Краљева Томислав Илић и додао:
 „У Адранима је урађено корито за фекалну канализацију, регулисано је питање воде и део радова око Индустријске зоне. План је да се у наредном периоду уради Индустријска зона Шеовац и река Маква и то ће се системски радити како не би долазило до плављења. Из разговора са грађанима сазнајемо њихове приоротетне проблеме, а део њих већ имамо у плану Дирекције за планирање и изградњу“.
Директорка Дирекције за планирање и изградњу Краљева Марица Мијаиловић је истакла да је циљ ове посете  да грађани чују и виде  Програм Дирекције како би знали шта је то што је  планирано  од капиталних инвестиција и стратешких циљева.
„Што се тиче Програма у наредне четири године замолили смо мештане за сарадњу, представили смо младе људе који ће преузети одговорност у име месних заједница, заједно са претходницима који су искусни и који су пуно времена утрошили у рад са МЗ, са комплетном гарнитуром локалне заједнице, директорима јавних предузећа. Морамо да увежемо све актере да би резултат био што бржи и целисходнији“, рекла је директорка Дирекције за планирање и изградњу Марица Мијаиловић.
На штандовима који су били постављени у Опланићима, Адранима, Лађевцима и Цветкама мештани су могли да добију промотивни материјал Српске напредне странке.