Вести

У Жичи одржан скуп напредњака

Пред препуном салом Дома културе у Жичи напредњаци су одржали скуп на коме су поред Жичана, присуствовали и мештани Ковача и Матарушке Бање. Присутнима су се обратили др Предраг Терзић, председник Градског одбора Српске напредне странке Краљево и први на локалној листи „Александар Вучић – Краљево не сме да стане“, Снежана Јовановић, кандидат за народног посланика, Емануела Борова и Живка Вујовић, кандидати за одборнике на локалној листи „Александар Вучић – Краљево не сме да стане“ и Бранимир Јовановић, коалициони партнер из СДПС-а и кандидат за народног посланика.

Живка Вујовић, кандидат за одборника на локалној листи „Александар Вучић – Краљево не сме да стане“, рекла је да је у политику ушла оног тренутка када је видела да Жича нема ни асфалтиране путеве, ни уличну расвету, ни канализациону мрежу. „Од тада се боримо, радимо и градимо. Захваљујући нашем градоначелнику и локалној самоуправи у Жичи је асфалтирано и подасуто много улица, изграђена је расвета и канализација. Не желимо да наша деца одлазе, хоћемо да остану овде и да се боре заједно са нама за још лепшу, јачу и бољу Србију“, поручила је Живка Вујовић.

„Александар Вучић је неко ко у сваком тренутку размишља о својим грађанима, ослушкује њихове потребе, ради и унапређује Србију на најбољи могући начин и чини је јаком, снажном и стабилном. То је човек који се непрекидно бори за нас и који одолева свим притисцима и зато је Србија сигурна само уз њега“, поручила је са овог скупа Емануела Борова, кандидат за одборника на локалној листи „Александар Вучић – Краљево не сме да стане“.

Коалициони партнер и кандидат за посланика Бранимир Јовановић је рекао да се победа Српске напредне странке види у новим путевима, у новим савременим болницама, у доступном интенету у скоро свакој школи, али је истакао да ће победа бити потпуна ако 17. децембра сви изађемо на изборе. „То нису обични избори, то су избори који ће одлучити да ли ће Србија наставити даље или ће да тапка у месту“, рекао је Јовановић.

„Опозиција нема идеје. Једини њихов програм је мржња према нашем председнику Александру Вучићу. Српска напредна странка као одговорна странка излази са идејом да 2027. године просечна плата у Србији буде 1450, а просечна пензија 620 евра“, рекла је Снежана Јовановић, кандидат за народног посланика.„

Српска напредна странка је политичка партија свих људи који имају једну заједничку карактеристику, а то је љубав према држави, оданост српском роду и борба за јачу, бољу и напреднију Србију. Сви ти људи стали су иза имена човека који је заслужан за највећи напредак ове земље у последњих 11 година, иза имена Александра Вучића, председника државе и човека који својом снагом покреће читаву земљу, сваки град и свако село у нашој држави“, рекао први човек краљевачких напредњака др Предраг Терзић.

„У Жичи смо урадили много. Само ове године смо асфалтирали два километра путева, а то се некад радило за 10 или 15 година. Градили смо јавну расвету, водоводну и канализациону мрежу, обновили Дом културе, трудили се да помогнемо свим мештанима Жиче. Обезбеђивали смо субвенције нашим пољопривредницима, а мештани Жиче су добијали и средства за сеоски туризам. Радили смо много и у Ковачима и у Матарушкој Бањи, али још много тога морамо да урадимо. У Матарушкој Бањи нас чека још много посла. После приватизације је почео да ради хотел „Минерал“ у Богутовачкој Бањи, „Капица“ у Матарушкој Бањи, а до краја године ће бити отворена и сала у „Термалу“. Када проради и хотел, то ће значити нова запошљавања и и нов живот за Матарушку Бању“, рекао је др Предраг Терзић.

Напоменуо је да ће у парку бити замењене све клупе, канте за отпатке и да ће бити изграђена водоводна мрежа дужине 5,3 километара. Рекао је да ће и Воћаревим ливадама ускоро бити изграђен нов вртић у коме ће бити места за више од 100 деце. Завршена је јавна набавка за изградњу дечјег игралишта на Ледини, до краја године ће бити пресвучен део Улице Петра Лековића, а наредне године ће бити изграђен мост у Улици Петра Лековића и тротоари у Улици ковачких бораца.

„Стигли смо до пола посла, не смемо да станемо. Морамо да наставимо даље, а да бисмо могли да наставимо даље, треба нам победа на изборима. Зато је 17. децембар раскрсница између прошлости и садашњости. Прошлост су ланци на фабрикама, а садашњост и будућност су нове фабрике, нови путеви, нови мостови и зато морамо да их победимо и пошаљемо у прошлост“, рекао је др Предраг Терзић, председник ГрО СНС Краљево и први на локалној листи „Александар Вучић – Краљево не сме да стане“.