Вести

Вучић на челу Владе - логичан избор

Ибарске новости - 7. фебруар 2014.

*Сви чланови Српске напредне странке сагласни су да је Александар Вучић највећи адут те партије на предстојећим парламентарним изборима, што је показала и изборна скупштина СНС-а, поновили су у Градском одбору у Краљеву

* Било је речи и о евентуалним коалицијама Нема дилеме код чланова Српске напредне странке да је Александар Вучић највећи адут за ванредне парламентарне изборе. Убеђени смо да такво расположење дели огроман број наших грађана и да ће оно бити преточено у убедљиву победу 16. марта, рекла је Маја Даниловић.

- С предлогом да се тог датума провери воља народа, Александар Вучић одлучио је да се провери и легитимитет председника Српске напредне странке. На трећој изборној скупштини, која је одржана пре десетак дана, свих 3.804 присутна делегата гласала су за Вучића и на тај начин му дали безрезервну подршку, а претходно су то учинили сви градски и општински одбори – истакла је шефица одборничке групе Српске напредне странке у Краљеву Маја Даниловић.

Влада је у постојећем саставу радила како треба и постигла изванредне резултате, посебно у борби против корупције и организованог криминала, односно приближавању Србије европској породици, истакао је народни посланик из редова Српске напредне странке Зоран Бојанић.

- У Српској напредној странци дошли смо до закључка да је све што је до сада урађено само иницијална каписла и почетак реформи. Оно што мучи 70 одсто наших суграђана је како преживети месец. Кључно питање је запошљавање, посебно младих, а рекао бих и нас средовечних, које је транзиција буквално „појела“, који су изгубили посао и могућност да своје прехране. Досадашња Влада достигла је свој врхунац – речи су Зорана Бојанића, председника Градског одбора СНС у Краљеву. Влада Србије у којој би Александар Вучић био премијер, повукла би Србију још више напред, каже Бојанић и додаје да је евентуална колација могућа са Социјалдемократском партијом, Новом Србијом и Српским покретом обнове.