Вести

ЗА ДРУШТВО БЕЗ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ

Савет за информисање Градског одбора Српске напредне странке Краљево, обележио је Међународни дан инвалида у сарадњи са Друштвом без дискриминације "Свети Сава". 

На почетку дружења са корисницима услуга у овом друштву емитован је филм „Вера, нада, љубав“ у коме је, између осталих, главни актер и Немања Радичевић из Краљева. Он има само 19 година и уз бројне екстремне спортове којима се бави жели да обори и Гинисов рекорд у вожњи инвалидских колица на два точка. Овом скупу присуствовао је и председник Градског одбора Српске напредне странке у Краљеву Небојша Симовић, изразивши задовољство јер је имао прилику да чује животне приче особа са инвалидитетом  и  њихове захтеве. Он је обећао да ће учинити све што је могуће да, као председник краљевачких напредњака, грађанин и  пријатељ, помогне овим лицима.

"Имали смо сугестије да су прилази установама и продавницама неприступачни. Кроз законске регулативе омогући ћемо у наредном периоду да се ти проблеми реше, не би ли живот овим људима био бољи, квалитетнији и садржајнији,  рекао је Симовић, напоменувши да је град добио 5 аутобуса који су прилагођени лицима са инвалидитетом.

Осим председника Градског одбора СНС Краљево, скупу су присуствовали и секретар Ненад Марковић и његов заменик Александар Протић.