Вести

ЗАДАТАК КРАЉЕВАЧКИХ НАПРЕДЊАКА ЈЕ ДА РАДЕ У ИНТЕРЕСУ ГРАДА

Новоизабрани председник Градског одбора СНС у Краљеву, Небојша Симовић, представио је на конференцији за новинаре, првој од формирања новог ГрО, тим који ће предводити СНС у Краљеву у наредном периоду. У  тиму су, како је рекао Симовић, људи који су дали велики допринос партији у претходном периоду. 

Доказали смо да, од када смо власти, нисмо били у корупцији ни у криминалу, рекао је Симовић, подсећајући на завршене велике инвестиције у Краљеву:  Халу спортова, мост, вртић, Интерниситчку болницу, набавку магнетне резонанце итд.

„,Почели смо реконструкцију домова културе у многим селима, радили на инфраструктури. Многе ствари нисмо решили, али верујем да ће у наредном периоду Краљево водити једну развојну политику, истакао је први човек краљевачких напредњака.

Симовић је рекао да очекује успостављање цивилних летова на аеродрому Морава.

„ За потребе Карго центра већ је опредељено око 80 хектара земљишта, а планирано је да град Краљево откупи још око 200 хектара и формира индустријску зону у близини аеродрома. Карго центар значи много за развој Краљева и округа, не само Рашког, већ  и Расинског и Моравичког. Планирана су улагања на Гочу чиме би он постао 4. планински центар Србије. Гоч би требао да добије нови павиљон Дечјег одмаралишта, али и ски стазе и лифтове, као и планинско спортско село, истакао је Симовић.

Покрај нове Хале спортова почеће изградња и градског базена, најавио је Небојша Симовић, јер, како је рекао, наша обавеза је да изградимо затворени базен као још једну спортску понуду, најављујући адаптацију аутодрома на Берановцу чиме би спортска понуда у Краљеву била заокружена.

Задатак новог руководства и чланова Српске напредне странке јесте да раде у интересу града, наглашава Сиомовић, поткрепљујући то информацијом о израдњи бедема који ће заштитити Грдицу и Индустријску зону Шеовац од поплава и  који ће већим делом бити финансиран из Републичког буџета.