Вести

ЗАЈЕДНО И КАДА РАДИМО И КАДА СЕ ДРУЖИМО

Градски одбор Српске напредне странке Краљево у селу Лешево организовао је дружење активиста и функционера странке.

Ово је било једно од првих оваквих дружења, а које је у Лешеву окупило близу 400 мештана  гледићког и гружанског краја. Лешево је једно од 16 села која се налазе на овом простору.

Овом догађају присуствовао је и председник Градског одбора Српске напредне странке Краљево др Предраг Терзић, који је, најпре, поздравио окупљене, а потом изјавио: "Одлучили смо да организујемо народна весеља и да се дружимо са нашим људима. Овде смо сви једно, без обзира на позиције, заједно смо и када радимо и када се дружимо. Са нама су чланови, симпатизери и сви они који поштују нашег председника Александра Вучића. Ово је прилика да разговарамо са људима о обичним, животним питањима, да видимо шта их мучи и како можемо да им помогнемо. Ми напредњаци желимо да им покажемо да смо вредни и радни људи, да на послу испуњавамо све своје обавезе, али да знамо и да се радујемо, веселимо, дружимо, а наравно већ сутра ћемо наставити све своје активности. Избори су пред нама и ово је такође прилика да поразговарамо са људима који живе у гружанском и гледићком крају: Шумарица, Витановца, Милаковца, Милавчића, Витковца, Печенога, Стубла, Чукојевца, Лешева, Раванице, Годачице, Глдића. Овде живе вредни и радни људи који се баве пољопривредом, али међу њима је велики број и занатлија који се свакодневно труде да допринесу својој породици, али чине и да њихово село напредује. Ми смо ти који треба да им помогнемо да путеви буду асфалтирани, да мостови буду изграђени, да обновимо старе и саградимо нове домове културе, да помогнемо фудбалским клубовима, како би напредовао читав овај крај.

"Ово је одлична идеја да се окупимо после пандемије Корона вируса, јер смо се тада сви некао удаљили једни од других. Оваква весеља су традиција српског народа", казао је Ненад Давидовић из месног одбора Милаковац.

У име Штаба 3, координаторка Олгица Чурлић је рекла да у Лешеву живе вредни и радни људи којима је од животног значаја путна инфраструктура и додала "У претходне три године је асфалтирано око 12 километара сеоских путева, али нам предстоје и други радови. Уколико наставимо овим темпом и динамиком радова, све што је планирамо биће и завршено. Драго ми је да смо имали прилику  да угостимо оволики број људи, будући да су гледићки и гружански крај познати по гостопримству. Морам да напоменем да ми повремено орагнизујемо за наше чланове и симпатизере слична окупљања, али никада раније у оволиком броју, што говори да је овдашњи народ подржава политику Александра Вучића. Такође, велику помоћ смо имали од активиста месних одбора којима се захваљујем на ангажовању".

Мештани су изразили огромно задовољство и радост због оваквог окупљања, јер су се макар и на тренутак опустили од свакодневних обавеза које имају. Јер како је један од њих рекао, ако је људима на селу добро, биће и другима, изражавајући недвосмислену подршку Александру Вучићу. Уз звуке традиционалне музике, дружење је потрајало до касних часова.