Вести

Зорана Михајловић - Градимо четири осмоспратнице у Краљеву

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић данас је у Народном музеју Краљево потписала Споразум о сарадњи на реализацији пројекта стамбене обнове после земљотреса у Доситејевој улици, вредног 13 милиона евра.

Михајловић је најавила да ће у марту идуће почети изградња укупно 363 стана у четири осмоспратнице за породице чији су стамбени објекти били нефункционални и додатно оштећени у земљотресу 3. новембра 2010. године. Она је најавила да ће станови бити завршени 2019. године.

"Сваке године ће у Краљеву бити завршена по једна зграда, тако да ће четврта зграда бити готова 2019. године, рекла је Зорана Михајловић и нагласила да је вредност те инвестиције 13 милиона евра.

Радови ће бити финансирани кредитом Развојне банке Савета Европе, Инвестиционог фонда за западни Балкан и средствима Републике Србије и града Краљева. Михајловићка је најавила да би Влада Србије требало до краја године да донесе закључак о промени статуса војног аеродрома Морава у Лађевцима код Краљева у цивилно-војни аеродром.

"Чека се још додатни договор са Министарством одбране које је иницирало овакав процес и очекујем да до краја 2015. године имамо одлуку Владе и почнемо од следеће године да користимо овај аеродром", рекла је Зорана Михајловић.

Она је казала да су министарства привреде и финансија већ припремила закључак о пренамени војног аеродрома Морава за мешовити саобраћај. На крају посете Краљеву, министарка Михајловић је отворила изложбу "Урбана регенерација Краљева" на којој су изложена најбоља архитектонско убранистичка решења овог града.